Naslovnica Preporučujemo SSST Smart Community Challenge Hackaton u Sarajevu

SSST Smart Community Challenge Hackaton u Sarajevu

Od 17. do 19. januara 2022. godine Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST)  uz podršku BH Telecoma i kompanije Mistral u sklopu tradicionalne Zimske akademije, organizuje Smart Community Challenge Hackaton za srednjoškolce iz cijele BiH.  Svi zainteresirani kandidati za učešće se mogu prijaviti putem linka: https://ssst.edu.ba/news-single/732/winter-academy-2022-

Ovogodišnji Hackaton će trajati tri dana, te će se svi učesnici Zimske akademije imati priliku upoznati sa BH TechLabom, najpopularnijom platformom u Bosni i Hercegovini za podršku ICT startup ideja kreiranom i podržanom od strane društveno odgovorne, domaće telekomunikacijske kompanije BH Telecoma.

Pored edukativnog i takmičarskog dijela, ovaj događaj koji će se održati u zgradi univerziteta SSST, ima za cilj da spoji ambiciozne i mlade ljude u stimulativnom okruženju, pruži im priliku da zajedno rade i kreiraju pozitivne promjene za budućnost Bosne i Hercegovine i IT tržišta.

S ciljem pronalaženja rješenja za lokalne zajednice u kojima žive, mladi će ove godine imati priliku ponuditi svoje inovacije – digitalne solucije koje mogu biti veoma korisne za zajednicu.

Srednjoškolci će biti podjeljeni u timove po pet članova, uz zadatak da prezentuju svoje prijedloge rješenja.

Članovi žirija će na samom kraju takmičenja proglasiti naujspješnija riješenja, a pobjednici će biti nagrađeni stipendijama na Univerzitetu SSST, te poklon tabletima i telefonom koji će biti obezbjeđeni od strane BH telecoma.