Naslovnica Zdravlje Prednosti korištenja pilates lopte

Prednosti korištenja pilates lopte

Pilates lopta sve je više popularna i njeno korištenje donosi mnoge prednosti. Pilates lopta za vježbanje vašem tijelu pruža izazov jer ga stavlja u nestabilno okruženje.

Vježbanje sa pilates loptom

Kada ležite na lopti, vaše noge i trbušni mišići odmah se kontrahuju da bi vas spriječili da ne padnete. Prilikom vježbanja na pilates lopti mogu se kombinirati i drugi rekviziti kao što su: utezi, elastična traka, ketllbell i slično, što trening čini sve više zanimljivim. Može se koristiti na različite način i u raznolikim vježbama. Njena vrijednost se ogleda u tome da osim što pomaže pri jačanju tijela, poboljšava držanje, prevenira poremećaje mišićno-koštanog sistema, ali i olakšava bolove u lumbalnom dijelu leđa koji nastaju uslijed dugotrajnog sjedenja ili stajanja.

Uz pomoć pilates lopte učimo pravilno disati, izvrsna je antistres terapija, oblikujemo tijelo i ublažavamo bolove u leđima. Također nas i podstiče da pravilno sjedimo i kičmu održavamo ravnom. Treniranjem na pilates lopti možemo razvijati snagu, fleksibilnost i gipkost. Osim što jača tijelo lopta poboljšava svjesnost o pokretu tijela i položaju dijelova tijela u prostoru. Još jedna od prednosti pilates lopte jeste da je dostupna svima koji vježbaju, prilikom povećane tjelesne težine možete odabrati sebi prikladnu loptu. Možete ih nabaviti u trgovačkim centrima, te sportskim radnjama.