Naslovnica Posao Poziv poduzetnicama: Osnovan Klub za podršku poduzetništva žena u općini Vogošća

Poziv poduzetnicama: Osnovan Klub za podršku poduzetništva žena u općini Vogošća

Kroz projekat „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa, a koji provodi Udruženje poslovnih žena u BiH u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, formiran je i Klub za podršku poduzetništva žena u Općini Vogošća.

Općina Vogošća je jedna od šest općina koja je dobila Klub, a na samom događaju otvaranja kluba predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, gđa. Aida Zubčević jer rekla: “Vizija Klubova je da kreiraju mjesto za aktivne i potencijalne poduzetnice koje će razmjenom vlastitih iskustava i inicijativama doprinositi lokalnom razvoju”.

Aida Zupčević, predsjednica Uduženja poslovnih žena BiH

Klubovi za podršku poduzetništva žena su osmišljeni kao mjesta okupljanja, učenja, informisanja i proaktivnog učešća u razvojnim inicijativama u lokalnoj zajednici, pri čemu je krajnji cilj da se pomogne poduzetnicama da zarade više I razvijaju svoje biznise.

Projektne općine su sredine u kojima se radi na kontinuiranom poboljšanju poslovnog okruženja, pri čemu se oslanja na lokalne resurse.Deklaraciju o osnivanju Kluba je potpisao općinski načelnik g. Edin Smajić, koji je u obraćanju prisutnim poduzetnicama rekao da podržava sve inicijative koje će povećati broj radnih mijesta u općini, a ovaj Klub je upravo jedna od tih inicijativa.

Podrška načelnika općine Vogošća

Liderica Kuba za podršku poduzetništva žena općine Vogošća je gđa. Lidija Sejdinović, direktorica i vlasnica kompanije „Teta Pričalica“. Prilikom otvaranja Kluba kazala je: „Nama u općini Vogošća je potreban klub kako bi se poduzetnice umrežile, upoznale, bolje informirale te educirale. Svaka od nas ima neka znanja i vještine koje mogu pomoći drugima.“

Ovaj klub je već počeo sa aktivnostima koje možete pratiti na stranici Kluba, a sve zainteresovane žene općine Vogošća koje žele biti članice ovog kluba se mogu prijaviti na ovom linku.