Naslovnica Lifestyle Otvoren 10. jubilarni Tuzla Film Festival

Otvoren 10. jubilarni Tuzla Film Festival

Zbog pandemijskih okolnosti TFF je hibridnog karaktera, putem online platforme tuzlafilfestival.com pubika će moći pogledati 120 filmova, dok će šest dugih igranih filmova biti prikazano u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

– Uvršteni smo i na mapu evropskih festivala, već smo dugo internacionalni festival. Mi nismo prekidali kontinuitet bez obzira na koronu, mi smo se prošle godine potrudili i sve stavili online, ali nema festivala bez publike jer ta socijalna interakcija je nešto što se ne može ničim zamijeniti – izjavio je direktor TFF-a Boris Balta.

Tuzla Film Festival je otvoren filmom Južni vetar 2 Ubrzanje, reditelja Miloša Avramovića. U toku pet dana trajanja festivala biće prikazani filmovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

– Do sada smo imali priliku film da prikažemo na dva festivala, ovo je treći put. Drago mi je što je ovdje festivalska premijera u Bosni i Hercegovini. Sa nestrpljenjem očekujem reakciju publiku – izjavio je glumac Miodrag Radonjić iz filma Južni vetar 2 Ubrzanje.

U sklopu Festivala biti će organizirane i radionice.

Subota (16.10.)

Q&A Lordan Zafranović, 10:00h, Filozofski fakultet

Q&A “Rad na filmu Južni vetar”, 13:00h, Filozofski fakultet 

Nedjelja (17.10.)

Filmska Distribucija Andrea Sertić, 11:00h BIT CENTAR

Filmska režija Igor Stoimenov, 13:00h BIT CENTAR

Ponedjeljak (18.10.)

Filmska produkcija Jasmin Duraković, 11:00h BIT CENTAR

Q&A “Rad na filmu Vikend sa ćaletom” Miroslav Momčilović 13:00h BIT CENTAR

Prijavu za učešće sa imenom i prezimenom i nazivom radionice možete izvršiti na [email protected] ili na broj telefona +387 35 258 267

U organizaciju U.G. Human, Eventus, Magic Factory, a uz podršku Animafesta Banja Luka i ove godine za najmlađe spremili su filmski program koji će se od 15.10. do 19.10. moći pogledati na platformi www.tuzlafilmfestival.com. Pored filmskog programa u saradni sa Centrom za ples i rekreaciju bit će organiziran i zabavni sadržaj.

Festivalu će prisustvovati reditelj i scenarist Lordan Zafranović.

Film Danisa Tanovića Deset u pola će zatvoriti ovaj festival.

Za više informacija o sadržajima i programui posjetite web stranicu festivala.