Naslovnica Dobre priče Obnovom ugovora sa kompanijom Telemach BH završena kampanja “Zlatni septembar”

Obnovom ugovora sa kompanijom Telemach BH završena kampanja “Zlatni septembar”

Obnovom trogodišnjeg ugovora sa kompanijom Telemach BH završena kampanja “Zlatni septembar”  Udruženja “Srce za djecu” 

Razija Mujanović održala rekreativni trening štićenicima Roditeljske kuće

Predstavnici kompanija Telemach BH i Telemach fondacije, a u partnerstvu sa  KSBiH,  u dvorani hotela Hills u Sarajevu samo za štićenike Roditeljske kuće i Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, organizovali su zabavni košarkaški trening. Trening i druženje su upriličeni u povodu obnavljanja trogodišnje saradnje sa kompanijom Telemach BH i Telemach fondacijom, te skretanja pažnje na važnost uloge fizičke aktivnosti za djecu koja se hrabro bore sa ovom bolesti.

Ovom aktivnošću, u okviru koje su svoja bogata iskustva iz domena košarke sa mališanima Roditeljske kuće podijelili Razija Mujanović menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH, Armin Šećerović pomoćni trener reprezentacije BiH i košarkašica Azra Nikšić, svečano je završena kampanja za podizanje svijesti  o dječijem raku “Zlatni septembar”.

“Sretni smo što imamo ovakve prijatelje, koji su kontinuirano tu za naše mališane. Njihovi osmijesi, radost i zaigranost koju smo imali priliku vidjeti na treningu sa košarkašicama i Razijom su najveća nagrada. Njihovo djetinjstvo ponovo se vratilo u kolosijek i na tome smo najviše zahvalni Telemachu i svima koji su bili uključeni u ovo druženje”-  rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu”.

-Telemach zadnjih jedanaest godina kontinuirano investira u razvoj lokalne zajednice i pomaže projektima i ustanovama kojima je cilj poboljšati kvalitet života našim građanima. Prijatelji smo Roditeljske kuće od njenog samog starta. Ponosni smo što se inicijativa koju smo prije tri godine pokrenuli sa Edinom Džekom i Roditeljskom kućom „Budi prijatelj sobe“, putem koje se podrškom pojedinačnih apartmana olakšava sistem samoodrživosti ove institucije, uspješno realizovala. Sretni smo što su ostale kompanije i naši Bosanci i Hercegovci podržali ovaj program i po uzoru na Telemachovu “Start” sobu obezbijedili finansiranje ostalih apartmana, jer djeca su budućnost naše zemlje, ali i naša sadašnjost – istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

U okviru ove aktivnosti održana je i promocija knjige Razije Mujanović, a prvi primjerak uručen je Admiru Driniću generalnom direktoru kompanije Telemach. Svakom mališanu koji je prisustvovao ovom treningu naša proslavljena košarkašica poklonila je knjigu sa specijalnom posvetom. Zanimljivo je da su štićenici Roditeljske kuće predstavnicima KSBiH poklonili košarkašku loptu sa svojim potpisima, ali i da će okviru Telemach apartmana  “Start”, prve zakupljene sobe Roditeljske kuće biti izložen i dres KSBiH sa potpisima djece koja su bila na druženju.