Naslovnica Dobre priče Najbolji sa najboljim: Hifa Petrol nagradila Lanu Pudar sa 7.000 KM

Najbolji sa najboljim: Hifa Petrol nagradila Lanu Pudar sa 7.000 KM

U prostorijama kompanije Hifa Petrol organizovan prijem za plivačicu Lanu Pudar. Perspektivna Lana je zaštitno lice ove uspješne, najbržerastuće bh. kompanije.

Lana se tek vratila iz Rima, gdje je na juniorskom Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju. Iako jedna od najmlađih takmičara na ovom prvenstvu, Lana je pored zlatne medalje osvojila i dvije srebrne medalje u disciplini delfin na 200 i 50 metara.

Ovim povodom, Uprava Hifa Petrola joj je uručila nagradu u iznosu od 7.000 konvertibilnih maraka.

“Uspješni sportisti su najbolji način predstavljanja naše domovine i veliki broj ih ima našu podršku. Veoma smo ponosni na Lanin uspjeh i ostvarene rezultate. Sigurni smo da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još medalja našoj državi, te joj iskreno želimo sreću i dobar plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju koje počinju već naredne sedmice” – poručuju iz Hifa Petrola.

Hifa Petrol je kompanije koja prepoznaje sportske talente, ulaže u njih i podržava ih na njihovom putu ka uspjehu.  Talentirana Lana Pudar se u decembru prošle godine pridružila timu zaštitnih lica kompanije, a koji čine vrhunski sportisti: atletičar Amel Tuka, bacač kugle Mesud Pezer, strongman Nedžmin Ambešković, kajakaš Darko Savić, plivačica Iman Avdić, a u prethodnim godinama teniser Damir Džumhur, kao i igrač bilijara Sanjin Pehlivanović.

„ Veoma sam zahvalna kompaniji Hifa Petrol na bezrezervnoj podršci i velika mi je čast što sam njihovo zaštitno lice. Podrška koju mi pružaju i vjera u mene kao sportašicu, daju mi motivaciju za napredak i ostvarenje vrhunskih rezultata  u budućnosti“ – istakla je Lana.

Lana Pudar već u subotu putuje u Tokio, a prvo takmičenje na kojem učestvuje je planirano 24. jula.