Naslovnica Dobre priče Na Igmanu počela obuka u nordijskom i alpskom skijanju za novosarajevske osnovce

Na Igmanu počela obuka u nordijskom i alpskom skijanju za novosarajevske osnovce

Općina Novo Sarajevo i ove godine obezbijedila je besplatnu obuku učenika novosarajevskih osnovnih škola u nordijskom i alpskom skijanju na Igmanu.

Petodnevnom obukom u nordijskom skijanju na Igmanu -Veliko polje biće obuhvaćeno 130 učenika. Obuka je počela 10. januara i trajat će do 21. januara 2022. godine.

Početkom naredne sedmice, od 17. januara ove godine na Igmanu – Malo polje, počinje obuka u alpskom skijanju za 90 osnovaca četvrtog razreda, a trajat će do 28. januara ove godine.

Za sve prijavljene učesnike obuke u norijskom i aplskom skijanju obezbijeđeni su prijevoz na skijalište i nazad, obuka sa trenerima, oprema za skijanje, ski karta, smještaj ski opreme, topli napitak (čaj), medicinski nadzor, osiguranje, organizacija završne utrke i uručenje certifikata o završenoj obuci.

Zahvaljujući snježnim padavinama i povoljnim vremenskim uvjetima za skijanje na Igmanu stvoreni su neophodni uslovi za realizaciju ovih tradicionalnih projekata Općine, te će tako veliki broj učenika na zimskom raspustu biti u mogućnosti da provedu svoje slobodno vrijeme družeći se na kvalitetan način sa svojim vršnjacima.

Obuku u nordijskom skijanju provodi Ski klub „Igman”, za šta je izdvojeno 15.000 KM, dok obuku u alpskom skijanju provodi JU  “Centar za sport i rekreaciju”, a Općina je za ove namjene izdvojila 20.000 KM.