Naslovnica Lifestyle InHomeStyle kompanija za namještaj po želji i mjeri kupca

InHomeStyle kompanija za namještaj po želji i mjeri kupca

Inovativne ideje i moderan dizajn

Kompanija InHomeStyle d.o.o. osnovana 2022. godine u Sarajevu, a osnova poslovanja je opremanje privatnih i poslovnih prostora sa kompletnom uslugom isporuke i montaže pločastog i tapaciranog namještaja, te svih dekorativnih i ugradbenih elemenata koje klijent želi u svom domu ili poslovnom prostoru. Za kratak period postojanja i poslovanja, kompanija je uspjela realizovati na desetine projekata kompletnog opremanja enterijera, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

Osnivač i vlasnik firme, Amel Omerović po zanimanju inžinjer mašinstva, kaže: „Nakon dugogodišnjeg radnog iskustva u oblasti drvne industrije sa specijalizacijom za proizvodnju namještaja po mjeri, želio sam ostvariti dugogodišnji san i pokrenuti sopstveni mali biznis, te sam početkom 2022. godine odlučio da realizujem svoju ideju i pokrenem vlastitu proizvodnju custom-made namještaja. U jako izazovnim ekonomskim okolnostima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijelom svijetu, bilo je potrebno mnogo hrabrosti za takav korak. Međutim, uz mnogo rada i zalaganja svih zaposlenih u kompaniji prva godina je iza nas i to mogu slobodno reći, veoma uspješna. Imamo velike planove i nadamo se da će u budućnosti biti više sluha za male biznise, jer smatram da je rast malih preduzeća od ključne važnosti za svaku državu zato što predstavljaju generatore privrednog razvoja i pružaju prilike za zaposlenje“.  

O rastu kompanije svjedoči činjenica da je na samom početku firma je brojala svega 4 uposlenika, a sa početkom 2023. godine broj uposlenih je porastao na 15 djelatnika. Plan za budućnost jeste da se prošire proizvodni kapaciteti, kao i da se poveća broj uposlenika na 25 i to sve je planirano da se realizuje do kraja 2023. godine.

InHomeStyle kompanija je u protekloj godini ostvarila bonitetnu ocjenu poslovanja A+ s obzirom na bilans stanja/uspjeha, što je nevjerovatan uspjeh za jednu firmu koja je u svojoj prvoj godini poslovanja.

Tim kompanije je sastavljen od vrhunskih stručnjaka iz oblasti izrade i dizajna namještaja po mjeri, koji već preko 12 godine rade na izradi vrhunskih enterijera visoke kvalitete i to u skaldu sa najnovijim trendovima, a misija kompanije je da kroz nove izazove uvijek na svojoj strani imamo zadovoljnog kupca koji je naš najbolji ambasador.

Svakom klijentu stručnjaci u kompaniji InHomeStyle prilaze individualno i sa maksimalnom pažnjom pružajući vrhunsko savjetovanje i projetovanje koji odgovara datom prostoru, a sve sa krajnjim ciljem – izrada kvalitetnog i modernog namještaj po mjeri klijenta. Kako bismo postigli najviši kvalitet proizvoda koji će trajati, koristimo samo najbolje materijale svijetskih proizvođača kao što su Blum za okove, Egger za pločasti materijal i Mercis kada su u pitanju štofovi.