Naslovnica Dobre priče Grad Sarajevo uz djecu oboljelu od raka

Grad Sarajevo uz djecu oboljelu od raka

Novogodišnji praznici su uvijek vrijeme kada darujemo i dajemo ljubav. Ove praznike su obilježili mnogi dobri ljudi, koji su na razne načine željeli olakšati borbu djece oboljele od raka i njihovih porodica.

Djeca oboljela od raka u Novu godinu su ušla sa vrijednim prijateljem kraj sebe. Naime, Grad Sarajevo, na prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić, odlučili su sredstva za organizaciju javnog dočeka Nove godine preusmjeriti na podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim porodicama u saradnji sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka. Na prijedlog Udruženja sredstva će biti usmjerena za podršku 25 porodica djece koja se trenutno nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju te im je samim tim ovaj vid podrške i najpotrebniji. Drago nam je saopštiti da su sredstva od strane Grada uplaćena na račun Udruženja.  

Ovim putem se iskreno zahvaljujemo Gradu Sarajevo, gradonačelnici Karić i gradskom vijeću za ovu inicijativu te što su dali podršku ovom prijedlogu. Borba za djetetov život je teška i neizvjesna te ne možemo potpuno preuzeti teret njihove borbe na sebe, iako bismo često voljeli da možemo, ali na ovakav način možemo tu borbu učiniti lakšom. Ovakav vid podrške je i jasna poruka da Grad Sarajevo ne zaboravlja svoju djecu te da su tu za njih i u najtežim danima i u najvećim borbama.