Naslovnica Lifestyle Elvedina Muzaferija ostvarila rezultat karijere u disciplini spust

Elvedina Muzaferija ostvarila rezultat karijere u disciplini spust

Elvedina Muzaferija nastavila je zbrajati bodove u svjetskom kupu, a utrkom u Crans Montani (Švicarska) danas je ostvarila rezultat karijere u disciplini spust. Osamnaesto mjesto zauzela je s vremenom 1:20.21 i zaostatkom od sekunde i 10 stotinki za prvoplasiranom Larom Gut – Behrami. Dosadašnji, najbolji rezultat Muzaferije u Svjetskom kupu u disciplini spust upravo se desio u Crans Montani, u februaru 2022. godine, kada je osvojila 21. mjesto.

Naša jedina skijašica u elitnom takmičenju, drugi dio sezone vozi u odličnoj formi, a koja joj je u proteklih petnaest dana donijela pobjedu u Europa kupu i još jedan historijski plasman, 14. mjesto u super – G utrci svjetskog kupa.
Muzaferija je danas osvojila novih 13 bodova, što u zbroju sa šest bodova iz prošle utrke nosi ukupno 19. Priliku za osvajanje novih bodova u spustu Elvedina će imati već sutra na istoj stazi, gdje će se takmičiti i u nedjelju u disciplini Super-G.

Vodeća u svjetskom kupu Lara Gut – Behrami, današnjom pobjedom učvrstila se na toj poziciji. Švicarkinja je u cilju slavila s vremenom od 01:19.11 sekundi, drugo mjesto podijelile su Jasmine Flury i Cornelia Huetter s 21 stotinkom zaostatka, a dodatnih devet stotinki kasnila je Laura Pirovano.

U svrhu sigurnosti za takmičare odlukom organizatora staza u Crans Montani danas je u cilju bila kraća za četiri kapije.