Naslovnica Noviteti Digitalizacija privrednog sektora nije budućnost, već sadašnjost

Digitalizacija privrednog sektora nije budućnost, već sadašnjost

„U dugogodišnjem uspješnom poslovanju Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dokazali smo da postojimo zbog bosanskohercegovačkih privrednika čije interese zastupamo pred donosiocima odluka. Vođeni ciljem unapređenja poslovnog ambijenta, jačanjem konkurentnosti naših kompanija, poboljšanjem ekonomskih prilika, promociji izvoza, prirodnih potencijala, domaćih proizvoda i usluga, te jačanju imidža Bosne i Hercegovine u svjetskim okvirima, pokrećemo projekat pod nazivom Digitalna komora nadajući se da ćemo njegovom uspješnom implementacijom ostvariti zadate ciljeve u korist svih nas.“

Pandemija COVID 19 nam je pokazala kako se razvijene, ekonomski bogate zemlje nose sa krizama, a samim tim ukazala nam je na brojne slabosti Bosne i Hercegovine, posebno kad su u pitanju društvo i ekonomija.
Pozitivne strane svake krize su što se uvijek nađe dobrih vijesti koje nam pokazuju kako dobra energija, jaka vizija i profesionalnost mogu iznjedriti stvari koje će biti od opšte društvene i ekonomske koristi.

Ovoga puta pozitivna strana od značaja za sadašnjost i budućnost privrede Bosne i Hercegovine ide od Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH koja je prepoznala 2021. godinu kao ključan trenutak za digitalizaciju privrednog sektora te je pokrenula projekat Digitalna komora.
Riječ je o jedinstvenom ekosistemu, digitalnoj platformi, koja objedinjuje sve proizvođače iz Bosne i Hercegovine na jednom mjestu u cilju umrežavanja i povezivanja sa potencijalnim kupcima kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. To je mjesto gdje će proizvođači imati priliku da prezentuju ono što rade na najbolji mogući način, mjesto koje će im pomoći da odluče s kim će i na koji način poslovati.

Koje benefite donosi DIGITALNA KOMORA?

Platforma je koncipirana kao jedinstvena online tražilica pomoću koje korisnici vrše pretraživanje po proizvodu ili kompaniji, a usporedo sadrži ključne finansijske pokazatelje kompanija kao i same profile kompanija sa svim podacima kojima se žele predstaviti javnosti i poboljšati svoje poslovanje.

Digitalna komora je moderna platforma koja u korak sa regionalnim i globalnim trendovima nudi i brojne druge mogućnosti za svoje korisnike:
– Umrežavanje-direktnu povezanost korisnika pomoću niza alata u vidu direktnih sastanaka ali i direktne konekcije
– Konsulting-savjetovanje stručnih i certifikovanih stručnjaka u ovlastima prodaje,prava, ekonomije, marketinga
– Edukacije-kroz online platformu registrirani korisnici će moći pristupiti direktno online edukacijama iz niza privrednih oblasti
– Online sajmovi-direktna informiranost o svim regionalnim i svjetskim sajmovima ali i mogućnost organizacije istih u oline formi
– Brojne olakšice kroz uputstva za uvoz i izvoz ,
te niz drugih alata u cilju olakšavanja i unapređenja procesa poslovanja svakog privrednog subjekta.

Od 3.mjeseca 2020. platforma www.digitalnakomora.ba je aktivna i trenutno u fazi besplatne registracije kojoj mogu pristupiti sve zainteresovane kompanije, a kako bi se napravila što veća baza privrednih subjekata.

Zvanično lansiranje DIGITALNE KOMORE sa svim svojim alatima i benefitima planirano je za drugu polovinu godine.

Želite li da se čuje za Vašu kompaniju? Želite li lakše i brže doći do kupaca na domaćem i inostranom tržištu? želite li unaprijediti i olakšati poslovanje vaše kompanije?

Registrujte se na DIGITALNU KOMORU! Napravite korak ka unapređenju svog poslovanja.

Ukoliko zbog određenih okolnosti imate problem sa popunjavanjem formulara, molimo da nam se obratite na dole navedeni kontakt telefon.

Zahvaljujemo na saradnji i nadamo se uspješnom sprovođenju aktivnosti na obostrano zadovoljstvo!

Za više informacija kontaktirajte : [email protected]