Naslovnica Noviteti LG PREDSTAVLJA INSTAVIEW® AIR SUIS VIDE ŠTEDNJAK

LG PREDSTAVLJA INSTAVIEW® AIR SUIS VIDE ŠTEDNJAK

Na najnovijem vrhunskom kuhinjskom uređaju kompanije LG, zahvaljujući novom režimu rada, priprema ukusnih gurmanskih jela je jednostavnije nego ikada uz opciju Air Fry i InstaView vrata rerne

Direktno sa CES® 2021, novi LG InstaView® štednjak sa Air Suis Vide će promijeniti kućno pripremanje hrane kakvo danas poznajemo. Kompletno kulinarsko rešenje posjeduje i Air Fry opciju, InstaView vrata rerne i spektar pametnih funkcija za zdrav i praktičan kulinarski život kod kuće.

Sa inovativnim režimom rada Air Sous Vide, moderni štednjak savršeno peče hranu, a obroci izgledaju i imaju ukus kao da ih je spremio profesionalac. Preciznom kontrolom niske temperature i protoka zraka, vakumski zatvorena hrana može da sačuva maksimalanu količinu ukusa i arome. LG Air Sous Vide može neprekidno da održava bilo koju temperaturu između 38 do 96 stepeni Celzijusa do 48 sati bez vode, što rezultira konzistentnijim obrocima kojima treba manje prostora za pripremu.

Sa LG InstaView tehnologijom, tapkajući dvaput po staklenim vratima rerne, automatski se uključuje unutrašnje svjetlo kako bi se vizuelno provjerilo kako napreduje priprema hrane. Zahvaljujući EasyClean®-u*, korisnici mogu održavati čistoću rerne i ringli bez napora i hemikalija za svega 10 minuta, koristeći samo snagu čiste vode. Štednjak također sadrži i ProBake® Convection tehnologiju kompanije LG za brzo i temeljno pečenje bez prethodnog zagrijavanja, dok Air Fry nudi ukusne đakonije koristeći znatno manje ulja od dubokog pečenja.

Za još veću praktičnost, novi LG štednjak se može kontrolirati i nadgledati pomoću aplikacije ThinQ ™ povezane sa Google Asistentom ili pametnim zvučnicima Amazon Alexa. Partneri kompanije LG, poput SideChef, Innit, Drop i Tovala, nude korisnu kulinarsku inspiraciju u ponudi stotina jednostavnih recepata. Nakon što korisnik odabere recept, uputstva za pečenje se šalju u rernu koja automatski podešava odgovarajući režim rada i temperaturu. Koristeći Drop i pametni Thermomix, pravljenje pizze je sada za čas posla, jer ThinQ aplikacija kontroliše podešavanja i automatski zagrijava LG InstaView štednjak, tako da je rerna već spremna kada se tijesto uvalja i dodaci postave. Za zagrijavanje smrznutih jela poznatih brendova, kao što su Nestle i Kraft Heinz, dovoljno je skenirati ambalažu preko aplikacije opcijom Scan to Cook.

Na sve to, novi štednjak podržava i proaktivnu brigu o kupcima i održavanje uređaja preko LG pametne usluge. Koristeći samo pametni telefon i ThinQ aplikaciju, korisnici mogu godinama da održavaju optimalne performanse i efikasnost svih kompatibilnih LG uređaja u domaćinstvu.

„InstaView štednjak kompanije LG za 2021. godinu integrira najinovativnije tehnologije kuhanja koje ćemo sa zadovoljstvom predstaviti na CES-u ovog januara“, rekao je Liu Jae-cheol, predsjednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Uvjereni smo da će kupcima Air Sous Vide biti lakši i praktičniji od tradicionalnih štednjaka, ali konačan sud o tome će dati korisnici kada se i sami uvjere koliko je hrana ukusnija.“

Postavka InstaView štednjaka sa Air Suis Vide za 2021. biće prikazana na virtuelnom štandu kompanije LG na ovogodišnjem CES-u koji počinje 11. januara.