Naslovnica Dobre priče Judo klub Olimp: Besplatna škola Judo-a za djecu i mlade u Kantonu...

Judo klub Olimp: Besplatna škola Judo-a za djecu i mlade u Kantonu Sarajevo

Judo klub Olimp Sarajevo i pored teškoća nastalih pandemijom Korona virusa, uspješno je završio i ovu godinu. Ovaj klub nastao je 2011. godine i sa vremenom postao je respektabilan klub sa preko 150 članova i velikim brojem uspješnih takmičara. Takmičari Judo kluba Olimp, proglašavani su za najperspektivnije takmičare, a okitili su se i velikim brojem medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja.

U ovoj godini takmičari JK „OLIMP“ su učestvovali su na sedam međunarodnih takmičenja i dva državna prvenstva i osvojili su preko 50 medalja. Rukovodstvo kluba  zadovoljno je sa ovim rezultatom uzimajući u obzir Pandemiju koja je usporila sva društvena dešavanja,  što se reflektovalao i na sport generalno a posebno na borilačke sportove.

Ono što iz Judo kluba „OLIMP“ sa ponosom ističu jeste organizacija besplatnih projekata, neke su već okončali a neki su u toku. Pored entuzijazma i predanog rada rukovodstva kluba  i trenera, značajna je i podrška prvenstveno od strane naših dugogodišnjeg sportskog prijatelja i partnera na realizaciji brojnih projekata i spotrtskih aktivnosti, BH Telecom-a. Projekti čija  je realizacija u toku su sljedeći:

  • Siguran Put- Besplatna škola Judo-a za osnovce sa teritorije Općine Novi Grad, ovaj projekta J.K. „OLIMP“ realizuje uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo,
  • Let's do it- Ne pretilosti biram zdravlje i sport, projekat kojeg realizuju uz podršku Federalnog ministarstva Kulture i Sporta i koji je u toku.  Riječ je također o besplatnom projektu namjenjenom za mlade. Projekat koji je tek otpočeo sa realizacijom
  • Sport za sve – Besplatan kurs samoodbrane i Judo-a za srednjoškolce i studente Kantona  Sarajevo, ovaj projekat  podržan je  od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani za besplatne projekte su dobrodošli.