Naslovnica Noviteti Deloitte Bosna i Hercegovina 1. put bira najboljeg finansijskog direktora države

Deloitte Bosna i Hercegovina 1. put bira najboljeg finansijskog direktora države

Deloitte

Deloitte Bosna i Hercegovina 1. put bira najboljeg finansijskog direktora države, a konkurs je otvoren do 7. novembra 2021. 

Deloitte Bosna i Hercegovina prvi put bira najboljeg finansijskog direktora države i poziva sve zainteresovane finansijaše da se prijave na konkurs.
 
Prepoznajući sve veću ulogu CFO-ova, Deloitte je odlučio pokrenuti izbor najboljeg finansijskog direktora, po uzoru na inicijativu koju Deloitte Hrvatska organizuje od 2016., a kojeg bira stručna komisija prema definisanim kriterijima. Nagrada CFO godine dodjeljuje se za postignuća i projekte koje CFO vodi u okviru funkcije financija te se mjeri rezultatima koje kompanija ostvaruje temeljem tih aktivnosti.

Inicijativa promoviše značaj transparentnog korporativnog upravljanja i ima za cilj poticanje investicijske klime, poboljšanje ekonomskih rezultata u cjelini, kao i osnaživanje ekonomije.

Financijskog direktora godine bira stručni žiri na temelju kvalitativnih i kvantitativnih ocjena, odnosno na temelju popunjenog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izvještaja kompanije, čiji je CFO zaposlenik, za 2020. godinu.

Prijave na konkurs mogu se dostaviti do 7. novembra 2021. godine.

Osim popunjenog upitnika prijave moraju imati i lične podatke prijavljenog (ime i prezime, naziv kompanije, biografiju).

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora Bosne i Hercegovine čine:

·         Sabina Softić, Deloitte Touche Tohmatsu Services, Inc.

·         Tamir Mostarac, EBRD

·         Milan Božić, Banjalučka berza

·         Faruk Hadžić, SSST

·         Prof. dr. Jelena Poljašević, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci

Pobjednika izbora proglasit ćemo početkom decembra, a isti ulazi u regionalni izbor CFO-a godine za Jugoistočnu Europu koji će se po prvi put održati u februaru 2022. godine.

Svi zainteresovani finansijski direktori više informacija o samom konkursu te mogućnostima prijave mogu saznati na web stranici Deloitte-a ili se direktno javiti putem e-maila: [email protected]; administrativni asistent, Deloitte Bosna i Hercegovina.