Naslovnica Lifestyle Vjerovatno ste već čuli za Zakon privlačnosti, Tajnu ili vizualizaciju, ali niste...

Vjerovatno ste već čuli za Zakon privlačnosti, Tajnu ili vizualizaciju, ali niste potpuno sigurni što je to?!

pixabay/RyanMcGuire

Osnovno pravilo jest da, ako svaki dan provedete određeno vrijeme vizualizirajući i razmišljajući o svojim idejama, povećavate vjerovatnost da ćete ih ostvariti. Ako očekujete neke stvari, koliko god se one činile nemogućima, ubrzo ćete početi primjećivati rezultate. Imate potpunu kontrolu nad svojim životom, sudbinom i budućnosti.

Ostvarenje najbolje verzije sebe nije tako teško kako se čini. Ako svaki dan meditirate, već ste na pola puta do cilja. No, meditacija je samo jedan od načina kako možete vizualizirati ono što želite.

Odlučite šta točno želite

Ovo je zapravo najteži dio, vjerovali ili ne. Kada počnete sve analizirati, vjerojatno ćete shvatiti da niste ni htjeli ono što ste mislili da želite. Morate odlučiti šta točno želite, bez obzira na to koliko vam se vaš cilj činio neostvarivim. To može biti bilo što. Za početak je najbolje da se opredijelite za tri cilja: jedan mali, jedan srednji i jedan koji se čini potpuno neostvarivim.

Odaberite metodu za ostvarenje cilja

To mora biti metoda koja će vam ulijevati samopouzdanje. Budite pažljivi kod odabira metode. Važno je da odaberete ugodno okruženje dok birate metodu. To može biti šetnja, sjedenje na mirnom mjestu ili meditacija u prirodi. Kakvo god okruženje odaberete, ono mora biti opuštajuće i što je tiše moguće. Pobrinite se da vas u tom razdoblju ništa ne ometa. Morate se osjećati ugodno.

Dopustite umu da malo luta

Ako je vaš cilj izgubiti suvišne kilograme, vizualizirajte sebe kako izgledate onako kako želite. Potom počnite zamišljati kako vam ljudi govore da ste smršali ali i da izgledate odlično. Trebate zamišljati svoj cilj prije nego što ga ostvarite. Na taj način ćete početi graditi volju i želju. Nastavite graditi svoju fantaziju. Za svaki cilj radite isto. Ciljeve ne morate odvajati. Na primjer, ako je vaš cilj smršati, pronaći bolji posao i kupiti novi auto, zamišljajte kako se mršavi vozite u novom autu prema boljem poslu. Ako osjećate poteškoće s vizualizacijom, prvo očistite svoj um i probajte ne razmišljati o ničemu barem jednu minutu.

Ponavljajte vizualizaciju

Vizualizirajte ovu fantaziju svaki dan barem 30 minuta. Poenta toga jest da vaša fantazija postane dio vaše podsvijesti. Na taj će način vaša podsvijest početi graditi idealne uvjete za ostvarenje te fantazije. U svoju vizualizaciju unesite što više emocija. Trebate se početi osjećati dobro i biti sretni. Ako vizualizirate svoj idealan život, smijte se dok to radite.

Očekujte znakove i signale

Ako se na vašem putu nađe nešto što vam daje mogućnost da ostvarite svoj cilj, iskoristite tu priliku. Ako vizualizirate ono što priželjkujete, na vašem putu ćete se susresti sa različitim znakovima i signalima. Sve što trebate jest biti aktivni i ne dopustiti da vam prilike pobjegnu. Preuzmite inicijativu i rizik. Budite optimistični i razmišljajte o tome kako ste sve bliže svom cilju.

Šta trebate uvijek imati na umu?

Pozitivne stvari dolaze pozitivnim osobama, stoga vježbajte optimizam i pozitivnost. Uživajte u svakom danu i prestanite se žaliti. Nemojte mrziti druge osobe jer to donosi negativnost. Što ste više pozitivni, to ćete privući više pozitivnih stvari. Negativnost poništava vizualizaciju.

  • Vizualizirajte svoj cilj svaki dan. Konzistentnost je jedna od najvažnijih stvari u procesu ostvarenja cilja.
  • Ako imate problema s vizualizacijom većih ciljeva, počnite s manjima. Neka ti ciljevi budu nešto u šta vam je lakše vjerovati da ćete ostvariti. Rezultate ćete bez sumnje primijetiti.
  • Ako imate problema s donošenjem odluke o tome što želite, stručnjaci preporučuju meditaciju. Dovoljno je da se fokusirate na disanje i zatvorite oči. Probajte isprazniti svoj um.