Naslovnica Zdravlje Veganski foto izazov

Veganski foto izazov

Povodom Svjetskog dana veganstva, VivaBiH pokreće online kampanju #MojZeleniTanjir, koja za cilj ima promoviranje veganske ishrane, a koju gradite upravo vi kroz svoj doprinos.

Povodom Svjetskog dana veganstva, udruženje vegana i veganki VivaBiH pokreće online kampanju #MojZeleniTanjir, koja za cilj ima promoviranje veganske ishrane u kojem svi mogu učestvovati. U nastavku više informacija o samom izazovu.  

Naime, kampanja #MojZeleniTanjir je VEGANSKI FOTO IZAZOV koji traje cijeli mjesec novembar, mjesec veganstva, a sastoji se od fotografija zelenih tj. veganskih tanjira naših pratitelja i pratiteljica. Cilj nam je da što više osoba u toku mjeseca novembra sebi i svojim najbližima priprema veganske obroke. 

Kao što ste sigurno upratili_e, mi već neko vrijeme aktivno radimo na projektu pod nazivom “Zeleni tanjir” čiji je cilj uvođenje što više veganskih opcija u ugostiteljske objekte širom Bosne i Hercegovine. Ipak, prepoznajemo važnost i benefite pripreme hrane kod kuće, te se u novembru želimo fokusirati i na vaše zelene tanjire. 

Koliko često pripremate veganske obroke za svoju porodicu i prijatelje? Koje su vam najdraže namirnice kada je u pitanju priprema ovih obroka? Koje vam je najdraže vegansko jelo koje pravite sami sebi? 

Ukoliko niste navikli_e pripremati hranu kući, možda vas upravo ova kampanja motivira da to počnete raditi. Priprema hrane kod kuće, zajedno sa svojim najbližima, vas može zbližiti i odlična je zajednička aktivnost u kojoj ćete svi_e sigurno uživati. Kada pripremate hranu sami sebi, možete je pripremiti baš onako kako volite, te ste upoznati_e sa cijelim procesom nastajanja obroka i svim namirnicama koje ulaze u pripremu istog. Samim tim, vi imate kontrolu nad namirnicama koje unosite u sebe, te je mnogo lakše pripremiti zdravi obrok na ovaj način. 

Pozivamo vas da učešćem u našoj kampanji napravite pozitivnu promjenu u svom domu, potaknete i svoje ukućane na pripremu hrane, te zajedno učestvujete u pripremi preukusnih veganskih jela.

KAKO SUDJELUJETE U NAŠEM IZAZOVU?

  1. Slobodni ste odabrati bilo koju vrstu veganske hrane koju ćete fotografisati. Važno je samo da je u pitanju hrana koju ste pripremili sami_e kod kuće. 
  2. Fotografiju svog jela, postavite na Instagram i Facebook u periodu od 01.11. do 30.11. 2021. godine i tagujte nas na svojim fotografijama, kako bismo mogli vidjeti vaše objave. Neophodno je da objava bude javna na Facebooku i da vam profili na Instagramu nisu privatni kako bismo mi vidjeli_e objavu. 
  3. Uz fotografiju je neophodno staviti mali opis jela i obavezno koristiti hashtags:  #mojzelenitanjir,   #zelenitanjir   i    #vivabih
  4. U izazovu možete sudjelovati koliko god puta želite sa različitim jelima. 

Ma koliko jednostavno ili komplikovano jelo, bitno je naglasiti da sva jela učestvuju u izazovu ukoliko ispoštuju pravila izazova.

TRI FOTOGRAFIJE nagrađujemo poklon paketima u vrijednosti od 50 KM, a prva nagrada će, uz paket, dobiti i večeru za dvije osobe u restoranu Zelena sredina. 

Radujemo se vašim fotografijama! Posjetite web stranicu udruženja VivaBiH.