Naslovnica Lifestyle U Sarajevu održan 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, gledaoci uživali u...

U Sarajevu održan 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, gledaoci uživali u šest vrhunskih borbi

U sarajevskom Domu mladih danas je održan tradicionalni, 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, a koji se organizira u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Gledaoci, među kojima su bili i poznati sportisti i ljudi iz biznisa, su uživali u šest borbi, u kojima su nastupili neki od najboljih boraca iz naše zemlje.

U prvom meču na 21. Memorijalnom kickboxing turniru “Braća Bašović”u kategoriji do 60 kg Hamza Hadrović (KBA Ilidža) pobijedio je  Isu Smajića (Lugan Novi Travnik).

U drugom meču do 67 kg Rijad Hadrović (KBA Ilidža) bio je bolji od Džana Ždralea (Balkan Konjic), a u trećem do 67 kg Hamza Klisura (KBK Fojnica) od Safera Habibović (Lugan Novi Travnik).

U nastavku tradicionalnog 21. Memorijalnog kickboxing turnira “Braća Bašović” u meču do 71 kg Nuh Hebibović (KBV Gladijator) pobijedio je Nedima Malkoća (Kurto Bihać), a u kategoriji do 81 kg Jasko Skalić (Kurto Bihać) je bio bolji od Harisa Hajdarevića (KBA Ilidža).

U posljednjem meču večeri u kategoriji preko 91 kg Haris Islamović (KBA Ilidža) pobijedio je Haruna Sinanovića (Balkan Konjic).

Specijalni gosti bili su članovi Demo team Taekwondo kluba Bosna iz Breze, a oni su nakon izvođenja demonstracije nagrađeni velikim aplauzom.

– Hvala svima koji su na svoj način pomogli da se održi 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”. Ovaj turnir je način da sportska djela Behudina i Bide Bašovića sačuvamo od zaborava. Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji, te pokroviteljima i prijateljima projekta: Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo i hotelu President – rekao je Džemko Bašović u ime organizatora.

Nakon tunira organizator je uručio zahvalnice Omeru Osmanoviću, Farisu Gavrankapetanoviću, Nerminu Bašoviću, Adnanu Redžoviću, Muhamedu Šabanoviću, Muhamedu Bikiću, Mustafi Rustemagiću, Amaru Imamoviću, Amelu Kurtagiću, Murisu Kurti i Zijadu Luganu.