Naslovnica Preporučujemo U produkciji Udruženja Menssana u velikoj sali CKM 23. novembra predstava “Šifra”

U produkciji Udruženja Menssana u velikoj sali CKM 23. novembra predstava “Šifra”

U produkciji Udruženja Menssana, u velikoj sali CKM biće odigrana predstava “Šifra“. U predstavi glume profesionalni glumci Mirna Jogunčić i Aldin Tucić, potpomognuti glumicama amaterkama, profesoricom Nejrom Sahačić Topalović i psihoterapeuticom Tihanom Majstorović, te korisnicima i korisnicama DRC Udruženja Menssana.

Oni otvoreno progovaraju o šiframa koje imamo svi mi, kao i o psihičkim problemima, poremećajima i dijagnozama koje nas ne definišu već čine sastavni dio nas.

Udruženje “Menssana” je registrovano 2012. godine i radi na unapređenju mentalnog zdravlja u zajednici uopšte, a posebno smo se bazirali na korisnike usluga u mentalnom zdravlju. U našem Dnevnom centru koji egzistira već treću godinu, osobe sa psihološkim/psihijatrijskim dijagnozama prolaze kroz značajan rehabilitacijski i resocijalizacijski tretman i ponovo se otkrivaju kao korisni i uključeni članovi društva.

Iskustva profesionalaca u Centrima za mentalno zdravlje sa kojima Menssana usko sarađuje ukazuju da sve više korisnika usluga u mentalnom zdravlju ima benifite od našeg Dnevno-rekreativno centra i drugih usluga koje pružamo u Udruženju.

Kao rezultat našeg rada sa korisnicima Udruženja, sakupili smo priče o iskustvu života sa psihijatrijskom dijagnozom i ta iskustva postavili na scenu, kroz performans „Šifra“ u kojem igraju profesionalni glumci i korisnici usluga koji su ta iskustva proživjeli. Ideja Menssane jeste da kroz performans „Šifra“ približiti ideju o tom da su poteškoće u mentalnom zdravlju univerzalna tema i nešt sa čim se svi susrećemo, te demistifikovati stigmu i strah koji prate osobe sa psihijatrijskim smetnjama u društvu.

Obraćamo se široj javnosti i lokalnoj zajednici, sa molbom da kupovinom karata za performans „Šifra“, u vrijednosti od 10 KM, podržite rad Udruženja, budući da će sav novac od ulaznica ići u humanitarne svrhe kao podrška radu i opstanku Udruženja i podizanju kvaliteta života korisnika.

Predstava „Šifra“ odigraće se 23.11.2021., u 19 sati, u Centru za kulturu i mlade Jelićeva 1.

Ulaznice možete kupiti u Centru za kulturu i mlade ili u Udruženju Menssana, za sve informacije i rezervacije na raspolaganju je broj telefona 062/440-759.