Naslovnica Lifestyle Svjetsko profesionalno prvenstvo u jiu-jitsi u Abu Dhabiju: Naš najuspješniji borac učestvuje...

Svjetsko profesionalno prvenstvo u jiu-jitsi u Abu Dhabiju: Naš najuspješniji borac učestvuje na turniru sa najvećim fondom nagrade

Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu, danas putuje na još jedno prestižno takmičenje koje će biti održano u Abu Dhabiju.

Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina koja ima sve više poklonika širom Bosne i Hercegovine. Upravo je Kapić naš najuspješniji borac u ovom sportu.

Svjetsko profesionalno prvenstvo u jiu-jitsi u Abu Dhabiju je brazilsko natjecanje u jiu-jitsi koje se održava u teniskom kompleksu Zayed Sports City u Abu Dhabiju, a naš šampion nada se osvajanju jedne od medalja.

– U glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata putujem dvije sedmice ranije da bih obavio dodatne pripreme za takmičenje koje se održava od 17. do 19. novembra. Riječ je o svjetskom profesionalnom takmičenju na kojem učestvuje nekoliko hiljada boraca iz cijelog svijeta. Naporno sam radio proteklih mjeseci i pokušat ću da Bosnu i Hercegovinu predstavim u što boljem svjetlu. Ovo takmičenje ima duge i zahtjevne pripreme, koje sam realizirao zahvaljujući prijateljima i sponzorima Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Extrablatt doo, M-bike shopu, Malak Regencyu, Gold productu, Karting areni, Pannacotti, Petrol line doo, Mfc doo, Delmes doo, Eding Telecom doo i Vistafonu. Dat ću sve od sebe da budem na pobjedničkom postolju – kaže Almir Kapić.

Svjetsko profesionalno prvenstvo u jiu-jitsi u Abu Dhabiju podržava njegovo visočanstvo princ prijestolonasljednik UAE H. H. Sheik Mohamed Bin Zayed Al Nahyan. Prvi turnir 2009. imao je novčani fond od 111.000 dolara, koji se povećavao godinama, tako da je ovo turnir sa najvećim fondom nagrade u historiji brazilske jiu-jitse.