Naslovnica Dobre priče Širi se krug podrške za Fond “Zajedno smo sigurne”

Širi se krug podrške za Fond “Zajedno smo sigurne”

Podrška fondacija i društveno-odgovornih kompanija

Fond „Zajedno smo sigurne“ je pokrenula Fondacija lokalne demokratije s ciljem prikupljanja neophodnih sredstava za obezbjeđenje sigurnog smještaja i pokrivanja troškova života za žene i djecu žrtve nasilja koji moraju napustiti Sigurnu kuću. Uz podršku kompanija te građana i građanki, cilj je omogućiti da se žene i djeca koje su žrtve nasilja adekvatno zbrinu i osjete sigurnost. Nakon samo par mjeseci rada Fond je počeo dobijati značajnu podršku fondacija, društveno-odgovornih kompanija u BIH kao i građana.

FONDACIJA HASTOR je prepoznala važnost podrške ženama i djeci žrtvama nasilja, te će omogućiti stipendiranje određenog broja djece za 2021 godinu u sklopu Fonda „Zajedno smo sigurne“. Ovim će se omogućiti da ova djeca dobiju priliku za školovanje te da ne odustanu od istog. Izuzetno značajnu podršku tokom 2021. godine Fond „Zajedno smo sigurne“ dobija od kompanije „BH Telecom“. Promocijom ove kompanije na društvenim mrežama Fondacije lokalne demokratije i Fonda „Zajedno smo sigurne“ direktno se pomaže radu i razvoju Fonda, stoga svaki put kad ugledate njihovu reklamu imajte na umu da su tu za sve žene i djecu koje su žrtve nasilja.

Prikupljena sredstva iz Fonda će omogućiti da se ženama i djeci koji su žrtve nasilja u porodici obezbijedi prelazni smještaj nakon napuštanja sigurne kuće. Smještaj i podrška nakon boravka u Sigurnoj kući te tokom perioda osamostaljenja su ključni kako bi se ženama i djeci osiguralo sigurno okruženje i novi početak.

Svaki vid podrške je izuzetno značajan za žene i djecu žrtve nasilja, te ovim putem pozivamo sve društveno odgovorne kompanije, građane i građanke da podrže razvoj Fonda i svojom podrškom pokažu solidarnost u ovim izazovnim vremenima.

Sve informacije o kampanji su dostupne na www.zajednosmosigurne.ba, fb stranici www.facebook.com/zajednosmosigurne ili putem telefona +387 33 236 899. Donaciju možete izvršiti putem računa 3387302205402474 otvorenog kod  UniCredit Bank dd. Sarajevo.

Osim podrške Fondu „Zajedno smo sigurne“, kompanija BH Telecom kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano obezbjeđuje podršku brojnim organizacijama i projektima usmjerenim za pomoć ugroženoj populaciji, osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama, narodnim kuhinjama, humanitarnim udruženjima i obrazovnim institucijama.

I tokom pandemije je BH Telecom poduzeo niz društveno odgovornih akcija kako bi svim svojim korisnicima i građanima pomogli u teškom i izazovnom vremenu. Primarni cilj je bio zaštita zdravlja građana i obezbjeđenje kontinuiteta servisa, te je značajna podrška pružena zdravstvenim institucijama, školama i učenicima, poslovnoj zajednici i bh. građanima, a više informacija o svim aktivnostima je dostupno na linku https://www.bhtelecom.ba/ostanimo-povezani.html te na stranici www.bhtelecom.ba .