Naslovnica Intervju Simpatični Egipćanin Omar Khedr došao da studira u Sarajevo, pa postao voditelj...

Simpatični Egipćanin Omar Khedr došao da studira u Sarajevo, pa postao voditelj popularnog kuharskog šoua

O ljepotama Sarajeva, kao i o gostoprimstvu njegovih stanovnika, priča se širom svijeta. Mnogi stranci u šeher su došli na samo nekoliko dana, a ostali godinama i decenijama.

Čarima šehera nije odolio ni kuhar Omar Khedr.

Simpatični Egipćanin, kojeg je život doveo u Sarajevo u kojem živi već pet godina, plijeni vedrim i pozitivnim duhom. Kako kaže, ovdje je došao da studira, a, u međuvremenu, i da se posveti svojoj velikoj ljubavi od dječačkih dana – kuhanju.

Uz atraktivnu voditeljicu Adrijanu Kurtišaj Bikić, Khedr je jedan od glavnih aktera kuharskog šoua „Da, draga“, čija druga sezona se trenutno emitira u programu OBN televizije.

– Iz Kaira sam došao u Sarajevo da studiram mašinstvo na Internacionalnom univerzitetu, ali i da napravim nešto vezano za kuhanje. Sarajevo je prelijepo, sviđa mi se narod i priroda, atmosfera je opuštena i život je lijep. Na OBN sam došao zahvaljujući voditeljici Elvisi Muratović koja vodi emisiju „Stol za 4“. Razmišljali smo da nešto zajedno napravimo i onda je došla Adrijana Bikić i rodila se ideja za emisiju „Da, draga“. Tako je sve krenulo – kaže Khedr.

Omar se oduvijek zanimao za kuhanje, samouk je u kuhinji i svoje vještine je uporno usavršavao. Nekada je hranu pripremao za njegovu porodicu, a danas je glavni kuhar i partner u jednom sarajevskom restoranu.

– Jako mi je zabavno da radim ovdje i vodim kuhinju. Usavršavam pripremu raznih internacionalnih jela, ali i onih tradicionalnih bosanskohercegovačkih. Od svih specijaliteta najviše volim pripremati roštilj, ali u prirodi. Uživam u pečenju piletine, divljači i ostalog mesa na laganoj vatri. Warak enab je egipatsko tradicionalno jelo koje najviše volim, a zapravo je to japrak u bosanskoj kuhinji. Već petu godinu sam u Sarajevu, uživam u pozitivnoj atmosferi i pripremam hranu u mom restoranu Chill&Co na Baščaršiji za moju raju i ostale goste – govori Khedr.

Za kraj, kada je u pitanju privatni život, kaže da je slobodan dok ne naiđe prava djevojka za njega.