Naslovnica Noviteti Showroom svjetski poznatih brendova keramike otvoren u Sarajevu

Showroom svjetski poznatih brendova keramike otvoren u Sarajevu

U četvrtak, 02.12.2021. godine u sarajevskoj zgradi Veneto na Otoci svečano je otvoren prvi projektni salon keramike i kupatilske opreme ENMON Project Space.

Ovaj fascinantni prostor posjetiteljima i kupcima nudi sasvim drugačiji doživljaj kupovine kada je u pitanju uređenje interijera, potiče inspiraciju i nudi luksuzne, ali i pristupačne vrste keramike. U proteklih nekoliko mjeseci uređenje ovog prostora bio je izazovan poduhvat koji je dao fascinantne i gotovo neviđene prizore interijera kada je u pitanju Sarajevo.

Enmon je brend koji postoji na tržištu već 30 godina u osam zemalja širom svijeta (Bosna i Hercegovina, Srbija, Republika SJ. Makedonija, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Italija i Kanada) sa više od 1200 uposlenika/ca. Enmon ima 14 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini i u polju građevine i arhitekture postao je prepoznatljiv kao pouzdan i jedinstven
partner za kvalitetnu i luksuznu keramiku i kupatilsku opremu.


Osim keramičkih pločica, granitne keramike, sanitarije i prateće opreme za kupatila, javne i stambene objekte, ENMON Project Space u Sarajevu jedinstveno je izložbeno mjesto u kojem se mogu pronaći moderni koncepti uređenja keramikom, od kuhinja, kupatila, do oblaganja pločastog namještaja, fasadnih sistema i bazenske dekorativne keramike.


Ovaj nešto drugačiji koncept salona namijenjen je kupcima sa istančanim ukusom, arhitektama, investitorima, dizajnerima interijera, građevinarima itd. U ovom kreativnom ambijentu mogu se pronaći pločice iz Italije i Španije, te različita kupatilska oprema, kao i oprema za wellness, poznatih svjetskih brendova Hansgrohe, Huppe, Grespania, Ape group, Marazzi group, Argenta ceramica i drugi.

“Raduje me da smo ovaj zahtjevni i neobični poduhvat ENMON Project Space projektnog salona priveli kraju i da ćemo Sarajevu dati salon u kojem će kupci pronaći inspiraciju i riješiti zahtjeve za kvalitetnim materijalima kada je u pitanju keramika. U ENMON Project Space demonstrirali smo i na koje sve načine kreativno i moderno možemo koristiti keramiku u
interijerima, u formi oblaganja pločastog namještaja, dekoracije zidova i uređenja kuhinje i kupatila.” – izjavila je arhitektica Nikolina Babić.


ENMON je ranije poznat kao najveći trgovac keramike na Balkanu prepoznatljiv po povoljnim cijanama i pristupačnim lagerima, dok je sa otvaranjem prvog projektnog salona keramike ENMON Project Space u Sarajevu tržištu ponudio dosta luksuzniju, moderniju keramiku i
opremu za kupatilo svjetski poznatih brendova po povoljnim cijenama.