Naslovnica Dobre priče Selektor nogometne selekcije BiH Ivaylo Petev sa 10.000 KM pomaže liječenje oboljelih...

Selektor nogometne selekcije BiH Ivaylo Petev sa 10.000 KM pomaže liječenje oboljelih bh. građana

Selektor nogometne selekcije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev, koji nije rođen u našoj zemlji, ali prema vlastitom priznanju, naše ljude osjeća i srcem i dušom, donirao je 10.000 KM za oboljele bh. građane, kojima je potrebna novčana pomoć za liječenje.

Petev je nesebičnu i velikodušnu donaciju od 10.000 KM uplatio u Fond za liječenje “Sportisti za život” humanitarne organizacije Pomozi.ba.

„Od prvog dana svog dolaska u BiH znao sam da sam na pravom mjestu. U svom životu sam prošao mnogo dobrih i loših stvari i najmanje što mogu uraditi jeste odužiti se na ovaj način. Došao sam u BiH bez da se mnogo toga znalo o meni. Ne profesionalno, već malo o tome kakav sam čovjek, a svi se mi u životu trudimo da budemo dobri ljudi. To nam svima, uprkos razlikama, treba biti prioritet. Kroz razgovore sa igračima, sa mnogim ljudima iz svog okruženja, shvatio sam koliko se teško živi u BiH i koliko je pomoći potrebno ljudima, za hranu, za liječenje, za svakodnevne stvari, koje ljudima nedostaju“, navodi selektor nogometne reprezentacije BiH.

Dodaje da je sretan što uz sebe ima ljude i igrače koji su puni empatije i koji vole da pomažu, jer smatraju to na neki način i svojom obavezom.

„Svojom dobrotom inspirisali su i mene i želio sam da im se pridružim u misiji pomaganja građanima BiH. U to ime sam odlučio finansijski podržati Fond za liječenje ‘Sportisti za život’, kojeg su osnovali moj kapiten Edin Džeko i Mirza Teletović i na taj način pomoći u liječenju oboljelih bh. građana. Kao što vi kažete: ‘Imamo samo ono što damo’ i ako uspijemo spasiti barem jedan život, spasili smo cijeli svijet. To su naše zajedničke pobjede”, poručuje IvayloPetev. Organizacija Pomozi.ba zahvaljuje selektoru naše nogometne reprezentacije i želi mu mnogo sreće u utakmicama koje dolaze. Da pobijedi u svakoj, kako u utakmici na terenu, tako i u svim životnim utakmicama.