Naslovnica Preporučujemo Sarajevski Sajam Knjiga 2021.

Sarajevski Sajam Knjiga 2021.

Centar Skenderija / Sarajevski sajam, od 06. do 11. oktobra 2021. godine organizuje XXXII INTERNACIONALNI SARAJEVSKI SAJAM KNJIGA.

Ovogodišnji sajam, na kojem učestvuje više od 100 izdavača, održava se pod motom “KLJUČ MUDROSTI I ZDRAVLJA”

Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike. Tokom proteklih godina potvrdila se kao istinski kulturni praznik. Idealno je to mjesto da izdavači prikažu svoj opus, da autori promovišu djela, da svoje kulturno i umjetničko naslijeđe predstave strani kulturni centri direktno posjetiocima, čitaocima, učenicima, studentima, poslovnim ljudima i široj javnosti.  

Promocije i susreti sa autorima održavaće se na centralnom prezentacionom prostoru „Bosanska kuća“, koji će kao i prethodnih godina biti u fokusu interesovanja izlagača, posjetilaca i medija, ali i mjesto gdje će se dodijeliti sajamske nagrade.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 10:00 do 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

U skladu sa naredbama i preporukama Ministarstva zdravstva Federacije BiH biće poduzete potrebne mjere osiguranja u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja izlagača i posjetioca na Sajmu