Naslovnica Lifestyle “Sarajevo wine fest 2024” 8. i 9. februara, stiže 60 vinara iz...

“Sarajevo wine fest 2024” 8. i 9. februara, stiže 60 vinara iz regiona, manifestacija u znaku obilježavanja 40 godina od Olimpijade

Ljubitelji vina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odbrojavaju dane do 17. izdanja Internacionalnog festivala vina i gastronomije “Sarajevo wine fest 2024”.

Jedan od najvećih festivala vina i gastronomije u našoj zemlji bit će održan 8. i 9 februara u sarajevskom hotelu Holiday.

– “Sarajevo wine fest 2024” okupit će preko 60 izlagača, domaćih i stranih proizvođača vina i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, a koji će prezentovati preko 250 etiketa vrhunskih vina uz bogatu gastro ponudu sireva, maslinovog ulja, mesnih proizvoda i peciva. Festival će posjetiti veliki broj gostiju, poznatih ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života, biznisa, sporta… U sklopu festivala, prvi i drugi dan, bit će održan veći broj stručnih i vinskih radionica za izlagače i posjetitelje. Ovaj festival je, uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva, dio obilježavanja 40 godina od otvaranja XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, čime ova manifestacija postaje dio prelijepe priče našeg glavnog grada i BiH.

Za vrijeme trajanja festivala, za sve posjetitelje, ulaznice se mogu kupiti na ulazu. Ovaj jedinstveni događaj održava se u hotelu Holiday, koji je izgrađen upravo za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i jedan je od simbola ZOI-ja. Festival ne bi mogao biti održan bez pomoći prijatelja i sponzora Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hrvatske gospodarske komore, Razvojne banke FBiH, Visit Sarajevo, službene vode Leda, Mezyma, Espumisana, New life Turkeya, hotela Garden Cityja Konjic…. Svi oni su dali svoj doprinos da Sarajevo 8. i 9. februara bude centar regiona za ljubitelje vina – kažu iz organizacionog odbora “Sarajevo wine festa 2024”.