Naslovnica Posao Sajam Interio od ove godine uz namjestaj.shop i u online formi

Sajam Interio od ove godine uz namjestaj.shop i u online formi

Predstavnici KJP Centar „Skenderija“ i marketinške agencije Simperfect / platforme namjestaj.shop potpisali su ugovor o saradnji u organizaciji i realizaciji 38. Međunarodnog sajma namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja te pratećih djelatnosti INTERIO ’22 te uporedo Drugog bh. online sajma namještaja i asesoara za dom.

Tokovi života i poslovanja postepeno se i polagano vraćaju uobičajenim, predpandemijskim. No, potreba za osavremenjivanjem, digitalizacijom i boljom promocijom drvno-prerađivačkog sektora sve je jača i prisutnija. „Upravo iz ovih razloga ove smo godine odlučili da postavku namještaja uživo u centru „Skenderija“, INTERIO ’22 istodobno prati i online postavka, odnosno, Drugi bh. online sajam namještaja i asesoara za dom. U želji da uvedemo novine i našim izlagačima ponudimo i online izdanje sajma rado smo prihvatili ovu saradnju. Ovako koncipiran INTERIO ’22 bit će odlična prilika poslodavcima drvno-prerađivačkog sektora za novu i jaču promociju ali i uvođenje novih modela poslovanja i umrežavanja“, riječi su Damira Petrinića, direktora KJP Centar „Skenderija“.

Podsjećamo, prethodne je godine održan izuzetno uspješan Prvi bh. online sajam namještaja i asesoara za dom te stručna online „Konferencija drvnoprerađivačkog sektora: odgovor na izazove u (post)pandemijskom vremenu“ kao njegov centralni događaj koja je na jednom mjestu okupila učesnike iz privatnog i javnog sektora, važne aktere koji su govorili o mogućnostima unapređenja ovog sektora.

„Ove godine smo, naime, u saradnji s organizatorima sajma INTERIO odlučni organizirati obuhvatniji i masovniji sajam te saradnju dodatno uozbiljiti i ojačati. Cilj nam je otvoriti nove mogućnosti, poslodavcima pružiti nove savremene prilike te krajnjim korisnicima omogućiti jednostavnu i laganu kupovinu namještaja gradeći iskustva koja prate savremene globalne trendove“, naglasila je Samira Avdić, vlasnica agencije Simperfect.

INTERIO ’22 održat će se u dvorani „Mirza Delibašić“, sarajevskog centra Skenderija od 17. do 20. 03. 2022. godine. Sajamska manifestacija objedinit će tri segmenta: izložbeno-sajamski, stručno-edukativni i kulturno-zabavni.