Naslovnica Posao Radionica: Brendiranje i certifikacija

Radionica: Brendiranje i certifikacija

Tokom radionice ćete saznati sve o potrebi brendiranja kroz različite modele certifikacije koji će vam omogućiti bolju promociju i pozicioniranje na tržištu, te zašto je važno i koje su to prednosti upotrebe intelektualnog vlasništva u poslovanju.

Osnova za promociju i kreiranje imidža svakog mikro, malog i srednjeg preduzeća kao i drugih vidova organizacije proizvođača jeste razvijen brend i certifikacijska oznaka (žig) koja ga predstavlja kao takvog i služi za razlikovanje robe ili usluga koje pruža jedna organizacija od robe ili usluga drugih organizacija. Glavna svrha je da se omogući identifikacija proizvoda ili usluge na način da su određeni proizvod ili usluga različiti od drugih sličnih ili istih konkurentskih proizvoda, te da zadovoljan kupac i u budućnosti nastavi kupovati i koristiti isti proizvod ili uslugu.

Bosna i Hercegovina (BiH) ima odlične pretpostavke za razvoj turizma i ova radionica ima za cilj povećati svijest o mogućnostima i potrebi brendiranja organizacija kroz različite dostupne modele certifikacije (certifikacioni žig i certifikacijske oznake) u svrhu njihove bolje promocije i pozicioniranja na tržištu.

Webinar/radionica Cerftikacijom do uspjeha! će dati odgovor na pitanje šta su certifikacijske oznake i kako ih pojedinci i organizacije uključene u lanac vrijednosti turizma mogu implementirati.

Webinar konferenciju Certifikacijom do uspjeha! organizuje projekt USAID Razvoja održivog turizma u BiH (Turizam) u partnerstvu sa Institutom za intelektualno vlasništvo BiH.

Ukoliko ste se pitali kako da vaši proizvodi ili usluge budu prepoznatljivije i prodavanije od vaše konkurencije, onda je ova radionica za vas. Prijave su otvoreno do 28.06. do kraja dana putem linka: PRIJAVA.

Detaljnu agendu webinara i informaciju o predavačima potražite OVDJE.