Naslovnica Lifestyle Projekat “Prvi put u pozorištu” u okviru Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“

Projekat “Prvi put u pozorištu” u okviru Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“

Povodom realizacije projekta „Prvi put u pozorištu“ u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“ održana je konferencija za medije u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Na konferenciji za medije su govorili: član Organizacionog odbora za doček Nove godine Dino Pašalić, direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljub Mijatović i rukovoditeljica Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Ermina Nišić.

Član organizacionog odbora za doček Nove godine u Zenici Dino Pašalić je istakao da je ovogodišnji program Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“ izuzetno bogat i raznolik, te da je značajan dio programskih aktivnosti usmjeren ka najmlađim sugrađanima i sugrađankama, te da je taj dio programa realizovan u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica. Ovim projektom, kako je istakao Pašalić, Gradska uprava Grada Zenice na čelu sa gradonačelnikom pokazuje kako vodi računa o svim segmentima i svim sugrađanima i sugrađankama grada Zenice.

Direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljub Mijatović je istakao da je ova pozorišna kuća i ove godine uzela učešće u značajnoj manifestaciji u organizaciji Gradske uprave Grada Zenice, te da će do kraja tekuće godine mališani imati priliku uživati na dva načina u programskim aktivnostima Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Zimskog festivala „ZE-ADVENTURE“. Naime, u utorak, 28. decembra će biti upriličene čak četiri izvedbe predstava Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i to: mjuzikla „Ježeva kućica“ i lutkarske predstave „Psić boje neba“ za hiljadu učenika zeničkih osnovnih škola. Izvedbe predstava finansira Gradska uprava, te se ovim projektom „Prvi put u pozorištu“ omogućava mališanima da bar jednom u toku školske godine posjete pozorište sa besplatnim ulaznicama. Drugi dio projekta za mališane će biti realizovan na Gradskom trgu u petak, 31. decembra u 12 sati kada će mališane zabavljati polaznici Dramskog studija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica zajedno sa prijateljima i partnerima ove pozorišne kuće.

Rukovoditeljica Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Ermina Nišić je istakla radost zbog realizacije ovog projekta, kao i zbog podrške Gradske uprave Grada Zenica u organizaciji dolaska najmlađih u pozorište, kao i zbog činjenice da će najmlađi imati priliku da uživaju zajedno sa polaznicima Dramskog studija na sam dan dočeka Nove godine u gradu.