Naslovnica Preporučujemo Preko 250 prijava na Festival podvodnog filma Neum 2021

Preko 250 prijava na Festival podvodnog filma Neum 2021

Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021 – Underwater film festival Neum 2021 održat će se  27. i 28. kolovoza u Neumu, a do sada je na festival prijavljeno preko 250 filmova.

Prvog dana Festivala održat će se projekcije filmova u službenoj konkurenciji, dok će se drugog dana održavati edukativno ekološke radionice podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom “Podvodni svijet”.

Autor i osnivač Festivala podvodnog filma Neum Ivo Mikulić kazao je u izjavi za Fenu kako je spomenuti Festival otvoren za sve kategorije autora, od amatera do profesionalaca.

– Imamo odlične reakcije i veliki broj prijava autora iz cijelog svijeta za natjecateljski dio Festivala podvodnog filma Neum. Trenutno brojimo preko 250 prijavljenih filmova – kazao je Mikulić.

Po njegovim riječima, cilj nam je kroz Festival podvodnog filma osnažiti društvo vezano za ekološke aktivnosti i sprječavanje zagađenja rijeka, mora i obale.

Organizatori navode kako će Festival podvodnog filma Neum biti europsko središte podvodnog filma, jer prijavljeni su filmovi iz Hrvatske, Španjolske, Francuske, Italije, Nizozemske, Irana, Indije i BiH.

Uvjet za prijavu na Festival je da je film snimljen barem 50 posto vremena pod vodom, bio to ocean, more, jezero, bazen rijeka i slično. Organizatori su kazali kako su zvijezde ovog Festivala autori filmova i publika i žele ‘živi’ festival s ljudima u publici.

Ukoliko dođe do zabrana okupljanja zbog pandemije koronavirusa Festival će se održati online.

Prvi Underwater film festival proglasit će najbolji film festivala, najbolji BH podvodni film, najbolji eko film, najbolju glazbu I najbolju kameru.

Svi zainteresirani svoj film mogu prijaviti na www.uff.ba ili www.filmfreeway.com

Inače, “Festival podvodnog filma Neum” je specifičan po temi i originalnoj formi koja je otvorena za sve kategorije stanovništva, kao i sve kategorije autora od amatera do profesionalaca. Filmovi o podvodnom svijetu privlače i afirmiraju autore da produkcijom filmova između ostalog potaknu vlade, političare, lidere mišljenja, ekologe na jači i intenzivniji angažman vezan za očuvanje podvodnog svijeta, morske flore i faune.

Pokrovitelj spomenutof Festivala je Općina Neum.