Naslovnica Dobre priče Povodom 8.marta: Uposlenice Općine Centar prikupile i donirale sredstva za žene u...

Povodom 8.marta: Uposlenice Općine Centar prikupile i donirale sredstva za žene u „Sigurnoj kući“

Uposlenice Općine Centar povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena, organizovale su akciju u okviru koje su prikupile novčana sredstva.

Dogovoreno je da se sredstva doniraju „Fondaciji lokalne demokratije“ koja upravlja „Sigurnom kućom“, te Udruženju „Ruku na srce“.

Tim povodom upriličen je sastanak na kojem su predstavnicama „Fondacije lokalne demokratije“ Selmi Begić i Muberi Hodžić-Lemeš, te Adnanu Lukaču iz Udruženja „Ruku na srce“ uručena prikupljena sredstva.

Sekretarka Općine Adelina Džanković je upoznala goste da su sredstva prikupljena na osnovu inicijative Sindikalne organizacije Općine Centar.

-Na ovaj način smo željeli pokazati zajedničku solidarnost sa ženama koje se nažalost nalaze u situaciji da su svoje utočište morale pronaći u „Sigurnoj kući“, naglasila je sekretarka Džanković.

Mubera Hodžić-Lemeš je istakla značaj ženske solidarnosti.

-To je posebno značajno za naše korisnice koje su godinama živjele izolovane, socijalno isključene. Uvijek nam je bitna podrška društvene zajednice, a posebno ova gesta koja je vrijedna pomena, te se želim zahvaliti u ime svih korisnica „Sigurne kuće“, kazala je Hodžić-Lemeš.

Udruženje „Ruku na srce“ je pokrenulo akciju prikupljanja higijenskih potrepština za žene koje se nalaze u stanju socijalne potrebe pod nazivom „Od srca za nju“. Prema riječima Adnana Lukača, ovo je četvrta akcija po redu kojoj su se pridružile uposlenice Općine Centar.