Naslovnica Dobre priče Pomozi.ba: U prvih šest mjeseci donirano 1,6 miliona konvertibilnih maraka za liječenje...

Pomozi.ba: U prvih šest mjeseci donirano 1,6 miliona konvertibilnih maraka za liječenje građana

Udruženje Pomozi.ba u prvih šest mjeseci 2021. godine doniralo je 1.622.647,56 KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana. Od spomenutog iznosa najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente i to 611.876,39 KM, zatim na ugradnju kohlearnih aparata 490.321,57 KM. Preostali dio uplaćen je za liječenje naših građana koji imaju razna druga oboljenja, od ljudi sa srčanim problemima, problemima sa vidom, opekotinama, dijaliznih pacijenata, pa do djece sa raznim vrstama poteškoća u razvoju.

Kada su u pitanju operativno-administrativni troškovi, u istom periodu utrošeno je 40.221 KM što je u procentima 2,48 % u odnosu na donirani dio. Spomenuti troškovi uključuju plate uposlenika koji rade prvenstveno u sektoru liječenja, kancelarijske i režijske troškove, održavanje portala za online donacije i gorivo utrošeno za obilazak pacijenata širom BiH.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji nam ukazuju povjerenje i doniraju preko Udruženja Pomozi.ba, a mi se trudimo da maksimalno opravdamo to povjerenje sa iskrenom željom da budemo što efikasniji u pružanju pomoći ljudima u potrebi.

Sve informacije vezane za aktuelne i završene kampanje Udruženja Pomozi.ba možete pronaći na web platformi www.pomoziba.org ili Facebook stranici Pomozi.ba.