Naslovnica Preporučujemo Plesači iz cijele BiH zaplesali ljetni ples

Plesači iz cijele BiH zaplesali ljetni ples

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021”, večeras je u Centru za kulturu Mostar održana plesna revija pod nazivom „Zaplešimo ljetni ples“, koju su organizovali  Plesni studio Mo-stars i Centar za kulturu Mostar .

Direktor Centra za kulturu Senad Suljić istakao je kako su dosadašnji sadržaji kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto” pokazatelj koliko su se građani poželjeli kulturnih sadržaja.

“Potvrđuje to i interes publike za večerašnju manifestaciju. Rukovodit ćemo se ovim iskustvom i narednih godina ćemo  planirati slične sadržaje”, istakao je Suljić. 

Na plesnoj  reviji učestvovalo je 15 plesnih organizacija, sa ukupno 160 plesača iz sedam bosanskohercegovačkih gradova.

“Zbog pandemije Plesni studio Mo-Stars dvije godine nije imao svoj tradicionalni plesni festival. Mostarsko ljeto je omogućilo ponovni susret plesača iz cijele BiH. Mostar kao grad kulture i umjetnosti je zaslužio jednu ovakvu manifestaciju, koja ima višestruki značaj”, istakla je voditeljica i koreografkinja Plesnog studija Mo-Stars Nataša Jekić.

Esma Džiho iz Odjela za kulturu Grada Mostara istakla je da je ovogodišnja manifestacija “Mostarsko leto”, ponudila mnoštvo zanimljivih I raznovrsnih sadržaja za sve generacije.

Mostarska publika je večeras imala priliku vidjeti 20 koreografija, koje su Bosni i Hercegovini, s takmičenja širom Evrope, donijele izuzetno dobre rezultate.

Osim domačina Plesnog studija Mo-Stars učestvovali su plesači plesnih klubova Astorija Sarajevo,LDF Vitez,Bolero Sarajevo,Balet Mostar Arabeske,Sandoval Tuzla,Let s dance Nevesinje,B- dance Mostar,Flash Mostar,Ya Amar Sarajevo,Zrinjski Mostar, Koroleva Mostar, Erigo Mostar,Mostarske mažoretkinje,Bolero Banja Luka i  Romantik Sarajevo.

Mostarsko ljeto se nastavlja u ponedjeljak 5.7.2021. u Muzeju Hercegovina, gdje će biti otvorena izložba radova hrvatskog slikara i grafičara, začetnika hrvatskog umjetničkog obrta i dizajna, i jednog od utemeljitelja moderne i umjetničke hrvatske grafike, Tomislava Krizmana, pod nazivom “Tomislav Krizman – Bosna i Hercegovina”.