Naslovnica Zdravlje Osnovni kurs Tajlandske masaže u Sarajevu

Osnovni kurs Tajlandske masaže u Sarajevu

NAUČITE OSNOVE TAJLANDSKE MASAŽE

Nuad Boran, na zapadu popularno nazvana Thai masaža jedna je od najstarijih istočnjackih terapija. Ona je dio tradicionalne tajlandske medicine, u dijelu fizikalne terapije. Također se naziva i budističkom medicinom. Tradicionalno se izvodi na podu, klijent je obučen i u odmjerenim pokretima terapeut koristeci težinu svog tijela pomjera tijelo. Koristi također koljena, laktove, šake, stopala izvodeći pritisak. Djeluje kao jedan ples koji se izvodi po ritmu daha. Možemo reći da je to za terapeuta i meditacija u pokretu gdje se praktikuje i njeguje prisutnost i slušanje tijela kako bi terapija bila što uspješnija. Ovo je vještina za koju je potrebno određeno vrijeme i posvećenost kako bi terapet napredovao.

U budizmu thai masaža se smatra fizičkom aplikacijom dobrote i ljubavi. Benefiti thai masaže su višestruki, pored otvaranja svih zglobova na tijelu, rad na tzv. Sen linijama, dubokog opuštanja mišića gleda se i na druge važne segmente u dijelu dijagnostike, puls, u stanje elemenata u tijelu. Utiče se i na energetski tok, uspostavljanje prirodnog ritma u dijelu i smanjivanje tenzija, napetih dijelova.

Edukacije će se odvijati u trajanju od 4- 5 mjeseci, u 4 vikenda (petak, subota i nedelja) kako bi se postigao bazični fond sati (75h). Petakom edukacija počinje od 15.00h i traje do 20.00h, a subotom i nedjeljom kreće u 9.30h i traje do 17.30 sa pauzom za ručak.

Datumi su:

24 / 25/ 26 septembar

26/ 27/ 28 novembar

28/ 29/ 30 januar

25 / 26/ 27 mart

Napomena: moguća je izmjena održavanja edukacije. Maksimalan broj studenata je 5. Radi se u malim grupama gdje je veća šansa da se nauči bolje. Očekivano je da onaj ko se odluči za edukaciju istu ispoštuje do kraja. Nakon završenog kursa biće izdati sertifikati o učešću.

Kome je namjenjena ova edukacija?

– Fizioterapeutima

– Yoga učiteljima i svim onima koji njeguju ovaj oblik rada na sebi

– Maserima koji žele da se nadograde i obogate svoju praksu jednom drugom formom rada na tijelu

– I svim onima koji su zainteresovani za ovakav rad na tijelu, koji nisu imali prethodna iskustva a, imaju želju da se oprobaju u ovoj Program.

Šta ćete naučiti:

– Vježbanje Reusi Dat Tom (sistem samomasaže istezanja disanja – thai yoga)

– Savladavanje rada na podu i balans

– Kako sačuvati svoje tijelo prilikom davanja masaže

– Mehanika tijela

– Dijagnostika i pristup tijelu

– Teorija elemenata (budistička medicina)

– Tehnike rada sa stopalima, koljenom, laktom, dlanovi, prsti

– Osnove akupresure

O edukatorici: Nataša Radanović se stručno usavršavala u Bosni i Hercegovini, Italiji, Indiji i Tajlandu. Profesionalno se bavi bodywork tehnikama od 2003 godine. 6 godina je boravila i radila u Italiji kao Spa i Welness terapeut. U Indiji se posvetila joga terapiji, a odlaskom prvi put na Tajland 2011 godine otkriva potpuno drugačiju formu rada na tijelu i tradicionalnom Thai terapijom se od tada ozbiljno bavi. Certificirani je terapeut tradicionalne tajlandske medicine u dijelu fizikalne terapije. Za više informacija o Nataši posjetite ovaj LINK.

Prijave i pitanja možete slati na [email protected] ili na Facebook stranici.