Naslovnica Preporučujemo Open Air Fair – Via Dinarica

Open Air Fair – Via Dinarica

Via Dinarica – put Dinarida koji povezuje neke od najljepših krajolika Evrope u čijim prirodnim atrakcijama uživaju ljubitelji prirode, iskusni i avanturisti početnici, predstavit će turističke lokacije sa tri njene staze koje prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu: Bijelu, Zelenu i Plavu.


Posjetite „Open Air Fair”, 12.7.2021. od 19:00 na Trgu djece Sarajeva (plato BBI centra), i otkrijte na koje destinacije Via Dinarice u BiH, se možete zaputiti ovog ljeta.

Upoznajte atrakcije, informišite se o ponudama, popenjite se na vrh planine i slikajte pored Hajdučkih vrata, učestvujte u zabavnim igrama i osvojite vrijedne nagrade koje će vam poslužiti da se odmorite na nekoj od lokacija Via Dinarike ili da uživate u rekreativnim šetnjama kroz bosanskohercegovačke šume, na putu preko jugoistočnog dijela Hercegovine ka Jadranskom moru ili u avanturističkom pohodu na najviše planinske vrhove Bosne i Hercegovine. I to sve u centru grada!

Događaji će se nakon Sarajeva održati i u Zenici, Tuzli, Bijeljini, Mostaru i Banjoj Luci. Ideja Via Dinarice, kao inicijative i platforme, jeste povezati urbane i ruralne sredine u regiji, a ovim aktivnostima se želi podsjetiti na važnost bh. turizma i univerzalnog koncepta #PrirodaIDruštvo.

Ovaj sajam organiziran je u okviru projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Projekt Via Dinarica se provodi u suradnji s domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, te nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.