Naslovnica Preporučujemo Nakon spektakularnog otvorenja u Trebinju TEQBALL Summer Tour nastavlja u Mostaru

Nakon spektakularnog otvorenja u Trebinju TEQBALL Summer Tour nastavlja u Mostaru

U nedjelju 25. jula 2021. godine nastavlja se Teqball Summer Tour – powered by SARA u Mostaru, na platou shopping centra Plaza. Turneja je planirana da se održi u osam bh. gradova u periodu od 18. jula do 29. augusta.

Teqball Summer Tour – powered by SARA će nastaviti svoje putovanje kroz osam gradova i to: Mostar, Konjic, Kakanj, Tuzla, Banja Luka, Brčko te veliko finale u Sarajevu.


Pobjednici sedam gradova će se sresti u finalu u Sarajevu, gdje će biti osigurana novčana nagrada u iznosu od 1.500 KM i druge vrijedne sponzorske nagrade. Organizatori iz ACAR Events su poručili kako je sve spremno za sportski spektakl te da očekuju veliku posjećenost tokom turneje, kako bi publici na djelu mogli prikazati Teqball – najbrže rastući sport na svijetu. Uz sve to, bitno je ispoštovati sve epidemiološke mjere na što su se organizatori ranije obavezali u dogovoru s nadležnim organima.
”Nakon sjajnog zimskog iskustva i Teqvoly turnira na snijegu, ovo ljeto nam donosi i prvu bh. turneju na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Pripreme su u završnoj fazi i očekujemo da ćemo u narednim danima riješiti sve potrebne sitnice kako bi kompletna turneja i turnir u svakom gradu protekao bez ikakvih poteškoća i problema”;, poručili su iz ACAR Eventsa.

Teqball je urbani sport temeljen na nogometu i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi bez obzira na spol i godine.