Naslovnica Noviteti Međunarodna konferencija „Zelena energija iz otpada uz smanjenje CO₂“

Međunarodna konferencija „Zelena energija iz otpada uz smanjenje CO₂“

Fabrika cementa Lukavac

U povodu obilježavanja 20 godina uspješne privatizacije Fabrika cementa Lukavac, članica ugledne ABAG grupe iz Austrije, organizira jedinstvenu Međunarodnu konferenciju o zelenoj energiji iz otpada i mogućnostima smanjenja CO₂ koja će se održati 6. oktobra 2021. u hotelu Hills u Sarajevu.

Kroz stručna predavanja o aktuelnim temama, primjere dobrih praksi u Austriji, Njemačkoj, Srbiji i BiH, te zanimljivu panel diskusiju istaknutih evropskih i domaćih stručnjaka, učesnici će moći saznati i razgovarati o savremenim trendovima i pristupima u cementnoj industriji, korištenju alternativnih goriva, zelene – održive energije, smanjenju CO₂ emisija, ali i o perspektivama korištenja energije bez negativnog utjecaja na okoliš u BiH i u široj regiji. Sve u skladu sa ciljevima Agende 2030.

Cilj konferencije je da se razmotre goruća pitanja, razmjene pozitivna iskustva i kroz najbolje međunarodne i domaće primjere probudi svijest i motivacija o mogućnostima primjene sličnih ideja u organizacijama i zajednicama u kojima učesnici konferencije djeluju.

Ako želite saznati nešto novo, ako Vas pokreću uspješne priče najvećih imena u ovoj oblasti, i ako pratite trendove, uvest ćemo Vas u svijet novih mogućnosti, zelene energije i održive budućnosti.

Za više infomacija posjetite gio.ba.