Naslovnica Dobre priče Ljepši praznici uz donacije Raiffeisen banke

Ljepši praznici uz donacije Raiffeisen banke

Finansijska podrška radu četiri udruženja u ukupnom iznosu od 40.000 KM
 

„U skladu s našom misijom djelujemo na društveno odgovoran način kako bismo dugoročno doprinijeli dobrobiti zajednice na tržištu na kojem poslujemo. Kao odgovoran bankar nastojimo adekvatno adresirati društvena pitanja i minimizirati društvene probleme. To znači da su ljudi u središtu svih naših aktivnosti, te nas posebno raduje što smo u vrijeme praznika u prilici podržati rad četiri organizacije čiji su fokus najosjetljivije kategorije društva. Ovo je vrijeme darivanja, radosti i topline, te iskreno vjerujem da će na ovaj način svakodnevnica za korisnike udruženja biti ugodnija, a praznici veseliji“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Povodom novogodišnjih i vjerskih praznika Raiffeisen banka je donacijama od po 10.000 KM finansijski podržala rad četiri udruženja i to: Regionalno udruženje distrofičara Prijedor, Udruženje roditelja i djece s posebnim potrebama „Hrabro srce“ Banja Luka, Udruženje „Edukacija za sve“ Sarajevo, te Udruženje centar ProReha Sarajevo.

Raiffeisen banka još od 2012. godine povodom praznika donira sredstva umjesto slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima. Na ovaj način Banka doprinosi i zaštiti okoliša obzirom da sada umjesto papirne koristi elektronsku verziju čestitki. Realizaciju ovog projekta podržavanju i lojalni Raiffeisen klijenti iskazujući svoje povjerenje u svakodnevnom poslovanju s Bankom.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.  

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.