Naslovnica Istaknuto Jadranska teqball liga stiže u Sarajevo, garantovana sjajna zabava na Vilsonovom šetalištu

Jadranska teqball liga stiže u Sarajevo, garantovana sjajna zabava na Vilsonovom šetalištu

Na Vilsonovom šetališu u Sarajevu, u sklopu manifestacije “Ljeto na Vilsu”, 12. augusta (subota) će se održati drugi turnir Jadranske Teqball lige, nakon što je prvi održan u crnogorskom Baru. 

Što se tiče same Jadranske lige, riječ je o premijernom izdanju prvog regionalnog teqball turnira, a nakon Bara i Sarajeva, održat će se u još tri države (Sjeverna Makedonija, Srbija i Hrvatska) u regionu. Turnir je “open” kategorije i svi zainteresovani (muški) parovi se mogu prijaviti. 

“Drago nam je što smo dio organizacije u ovako velikom projektu, a koji će se održati u pet država regiona. Nadam se i čvrsto vjerujem da je ovo način i sjajna prilika za ‘spajanje’ Balkana, da će sport još jednom pokazati da granice zapravo ne postoje i da nas na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu očekuje istinski sportski spektakl. Pripreme su već uveliko u toku, a pozivamo sve zainteresovane da se prijave i okušaju svoje znanje. Vidimo se 12. augusta”, rekao je Adni Challenger, direktor ACAR Events kompanije

“Zadovoljan sam što će se turnir održati u Sarajevu, a vjerujem da je ovo samo početak priče koja će se u budućnosti još više širiti i na još država i još gradova. Ovo je velika ideja koja za cilj ima da pomogne popularizaciji teqballa kao sporta u Evropi, a u suštini, mogla bi pomoći svim regiolanim talentovanim sportašima da se posvete ovom sportu na višem nivou, kako bi bili bliži onom što imaju Mađari, Francuzi, Poljaci… Najviše mi je drago što smo svi u regionu spremni da podržimo jedni druge i da zajedno kreiramo temelje za napredak u ovom sportu, koji ima ozbiljan potencijal da jednog dana postane olimpijski”, reka oej Milorad Šutilović, predsjednik Teqball saveza Crne Gore. 

U subotu, kada će se manifestacija održati, planiran je početak u 15 sati, a trajat će se do 22 sata. Očekuje se da će najatraktivniji dio takmičenja biti u periodu od 20 sati, kada će se održati finalni i ujedno najbolji mečevi. Za sve goste će biti osigurano i “piće dobrodošlice”. 

Organizatori se posebno zahvaljuje Gradu Sarajevo, Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, BH Telecomu i Monriju kao sponzorima i partnerima, te nesebičnoj podršci Svjetske teqball federacije (FITEQ), koja također stoji iza ovog regionalnog projekta. 

Teqball je sport koji kombinuje elemente nogometa i stonog tenisa, a igra se na posebno dizajniranom stolu koji ima zakrivljenu površinu (TEQ stol). Cilj je koristiti noge i tijelo kako biste kontrolisali i prebacili loptu preko stola, bez korištenja ruku.