Naslovnica Preporučujemo Internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta – Čitam ti LEGO

Internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta – Čitam ti LEGO

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“najavljuje nastavak emitovanja internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta pod nazivom „Čitam ti LEGO“. Prva radionica bit će emitovana u nedjelju, 11. 04. 2021. godine sa početkom u 11,00 sati.

Djeca će biti animirana čitanjem priča domaćih i stranih autora, nakon čega će na kreativan način dočarati svoj doživljaj pročitanog sastavljanjem figura od lego kockica, ili slikanjem i crtanjem na papiru. Djeci će slikovnice čitati Suzana Đikić, koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima. Ove radionice za djecu će se prezentovati putem facebook društvene mreže na stranici Bosanski kulturni centar KS, nedjeljom, u terminu od 11 sati.

Nakon pročitane priče, koju će pratiti putem video snimka, a koju će moći i kasnije emitovati, roditelji će naknadno moći da pošalju fotografije i video snimke figurica sastavljenih od kockica, ili malih umjetničkih radova na papiru, koje će djeca napraviti, ili nacrtati inspirisana pričom koju su slušali.

Foto i video snimci dječijih radova koji pristignu putem facebook poruka, bit će objavljeni na facebook stranici. Za male umjetnike pripremili smo i nagrade. Tri autora koja budu imala najmaštovitije radove nagradit ćemo zanimljivim nagradama. Autori iz Sarajeva će svoje nagrade moći preuzeti na recepciji JU BKC KS, a za autore iz drugih kantona nagrade ćemo poslati poštom.
Dođite da gradimo prijateljstva.