Naslovnica Posao Inicijativa Grada Sarajeva za pomoć lokalnim biznisima

Inicijativa Grada Sarajeva za pomoć lokalnim biznisima

Grad Sarajevo i Laganoo dodjeljuju 100 besplatnih web sajtova/online prodavnica za poduzetnike iz Sarajeva.

pixabay/kreatikar

Doba pandemije otežalo je poslovanje mnogim privrednicama, ali je i ubrzalo proces digitalizacije, dodatno naglašavajući potrebu da poduzetnici svoje poslovanje prošire i na virtuelni prostor.

Grad Sarajevo, u saradnji sa agencijom Laganoo, prepoznao je potrebe da pomogne privrednicima da pozicioniraju svoje poslovanje u online svijetu i prilagode se digitalnim promjenama koje se neprekidno dešavaju.

Ovaj projekat ima za cilj da pomogne razvoju poslovanja privrednih subjekata na teritoriji grada Sarajeva, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća. Grad Sarajevo, u saradnji sa agencijom Laganoo, prepoznao je potrebe da pomogne privrednicima da pozicioniraju svoje poslovanje u online svijetu i prilagode se digitalnim promjenama koje se neprekidno dešavaju.

U trenutku kada se cijeli svijet seli u online prostor neophodno je da i vaše poslovanje bude u koraku sa vremenom i što je moguće više digitalizovano. Nezavisno od toga kojim se biznisom bavite i koju vrstu usluge ili robe nudite, vaše poslovanje može da se odvija online. Online svijet pruža vam mogućnosti da primate plaćene narudžbine, zakazujete sastanke ili konsultacije, komunicirate sa svojim potrošačima ili jednostavno prezentujete i promovišete svoj biznis. Online poslovanje, od kojih je jedan od najznačajnijih segmenata online trgovina, predstavljaju budućnost vođenja biznisa.

Ovaj projekat obezbjeđuje besplatnu izradu web sajta, kao i hosting, za 100 privrednih subjekata na teritoriji grada Sarajeva, u trajanju od godinu dana. Agencija za digitalne i e-commerce usluge Laganoo u saradnji sa gradom Sarajevom ponudiće svoje iskustvo i svoje resurse za kreiranje internet trgovina, svim zainteresovanim privrednicima. Svih 100 privrednih subjekata koji zadovolje uslove mogu birati između prezentacionog web sajta ili online prodavnice. Nakon izrade web sajta ili web prodavnice, obezbijeđena je obuka za ažuriranje web sajta i dodavanje novih proizvoda. 

Više informacija o kriterijima i uslovima za učešće u ovom Javnom pozivu potražite OVDJE.