Naslovnica Lifestyle Hanka Paldum na press konferenciji najavila koncert u Sarajevu 30. jula

Hanka Paldum na press konferenciji najavila koncert u Sarajevu 30. jula

Hanka Paldum: „Dođite da svi zajedno te večeri našim šeherom širimo pjesmu, ljubav i radost!“

Kraljica Sevdaha Hanka Paldum jučer je na press konferenciji koja se održala u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu najavila svoj gala koncert 30. jula kojim zatvara ovogodišnju manifestaciju Baščaršijske noći. Hanka se u pratnji velikog orkestra pred svoju sarajevsku publiku vraća nakon punih 13 godina, a ne skriva koliko joj predstojeći koncert znači.

„Prije 13 godina održala sam koncert na Baščaršijskim noćima i evo me opet! Velika mi je ovo čast i posebno zadovoljstvo. Pozivam vas da nam se svi pridružite na glavnoj pozornici kod Vijećnice, 30. jula od 21 sat i da svi zajedno te večeri našim šeherom širimo pjesmu, ljubav i radost!“ naglasila je na press konferenciji Hanka Paldum i posebno se zahvalila Jasminu Durakoviću, direktoru BKC-a na dugogodišnjoj podršci i suradnji.

„Gala koncertom Hanke Paldum ispred Vijećnice zatvaramo manifestaciju Baščaršijske noći koja se već 27 godina održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Meni je zaista drago što sam danas u prilici da najavim ovaj Hankin koncert, jer me za nju mnogo toga veže, a ovom prilikom bih spomenuo njen veliki koncert kojeg smo radili u Zetri još u vremenu kada sam radio na televiziji. Koncert ispred Vijećnice je taj neki slijed svih događanja i naše suradnje,  a taj dio grada je baš nekako i vezan za Hanku i njenu pjesmu“, rekao je Jasmin Duraković.

Pored Hanke Paldum, uz koju je na press konferenciji bila i kćerka Minela Brkić Jašar, na press konferenciji se okupljenim predstavnicima medija i gostima obratio Mario Vrankić, direktor RTV BiH, te rekao: „Ovaj je koncert krunski dragulj koji će zaokružiti ovogodišnju manifestaciju Baščaršijske noći. Hanka je prva dama sevdaha u čijim besmrtnim pjesmama su odrastale i uživale generacije ljudi, a Hanka ujedno i zaštitni znak kvalitete. Meni je drago što sam danas upoznao Hanku i ovaj trenutak u mom životu ću nositi sa sobom dok živim, a to su trenuci koji naše živote čine ljepšima i bogatijima.“

Veliki koncert Hanke Paldum koji će se održati 30. jula besplatan je za sve posjetioce i očekuje se da će biti krcat Hankinim fanovima,  koji sigurno neće propustiti priliku da uživaju u svim velikim hitovima naše dive sevdaha i primadone bosanskohercegovačke narodne pjesme.