Naslovnica Noviteti HALO – Druga sezona dolazi na SkyShowtime početkom 2024.

HALO – Druga sezona dolazi na SkyShowtime početkom 2024.

SkyShowtime danas najavljuje dugo iščekivanu drugu sezonu hit serijala HALO koja na ovu streaming platformu stiže početkom 2024. Epizode 1 i 2 bit će dostupne na SkyShowtime ekskluzivno od 9. februara, a ostale epizode bit će dostupne svake sedmice.

U drugoj sezoni, Master Chief John-117 predvodi tim elitnih Spartanaca u borbi protiv vanzemaljske prijetnje imena Covenant. Slijedom šokantnih dešavanja na opustošenoj planeti, John se ne može oduprijeti osjećaju da će se fokus njegove borbe uskoro promijeniti i riskira sve da bi dokazao ono u što niko ne vjeruje – da Covenant priprema napad na najveću ljudsku utvrdu. Galaksija je na ivici,  dok John kreće u potragu za Halo – ključem za opstanak ili uništenje ljudske vrste.

Pod palicom izvršnog producenta Davida Wienera (Brave New World), ovaj serijal je dio univerzuma koji je debitovao 2001. sa  prvom HALO igricom na Xbox®. Serijal Halo u 26.  vijeku prati epski sukob između ljudi i vanzemaljske prijetnje imena Covenant, ispreplićući duboke ljudske priče sa akcijom, avanturom i vrhunskom imaginacijom budućnosti.

U glavnoj ulozi su Pablo Schreiber (American Gods) kao Master Chief (Spartan-117) i Natascha McElhone (Californication) kao Dr. Halsey, a oboje su i producenti ove sezone serijala. Serijal ponovo okuplja i glumačku ekipu u kojoj su  Jen Taylor (HALO game series, RWBY) kao Cortana, Bokeem Woodbine (Fargo), Shabana Azmi (Fire), Natasha Culzac (The Witcher), Olive Gray (Half Moon Investigations), Yerin Ha (Reef Break), Bentley Kalu (Avengers: Age of Ultron), Kate Kennedy (Catastrophe), Charlie Murphy (Peaky Blinders) i Danny Sapani (Penny Dreadful). 

Novi članovi glumačke ekipe su Joseph Morgan (Vampire Diaries, The Originals) i Cristina Rodlo (No One Gets Out of Here Alive, The Homeless World Cup). Morgan se pojavljuje u liku Jamesa Ackersona, opasnog obavještajca koji je karijeru izgradio u redovima tajanstvenog Pomorskog obavještajnog odjela koji djeluje u sklopu UNSC-a (United Nations Space Command). Rodlo glumi  Taliu Perez, niže rangiranu časnicu – eksperta za lingvistiku, koja se tek priključila UNSC marincima u odjelu za komunikacije i koja tek treba da se okuša na ratištu. Kao povratnicu iz prve sezone ovog serijala gledamo i lik Leare (Fiona O’Shaughnessy) koja je Sorenova povjerenica, supruga i partnerica. Sorenov i Laerin sin, Kessler (Tylan Bailey), imao je relativno mirno djetinjstvo odrastajući na Rubbleu.

HALO je rađen u produkciji SHOWTIME®, te u saradnji sa 343 Industries i Amblin Television. Izvršni producenti druge sezone serijala HALO su David Wiener, te Steven Spielberg, Darryl Frank i Justin Falvey za Amblin Television. Kiki Wolfkill je izvršna producentica ispred  Xbox/343 Industries, sa Ottom Bathurstadom i Toby Leslie Ispred One Big Picture i  Gian Paolo Varanijem. Internacionalu distribuciju serijala radi Paramount Global Content Distribution.

SkyShowtime je dostupan korisnicima preko SkyShowtime aplikacije  na Apple iOS, tvOS, Android uređajima, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung, te preko web stranice  www.skyshowtime.com. Cijena pretplate SkyShowtime je 6,99 EUR (bez reklama).