Naslovnica Lifestyle Halid Bešlić podržao najuspješnije mlade karatiste Sarajeva

Halid Bešlić podržao najuspješnije mlade karatiste Sarajeva

U organizacji karate kluba Olimp u Katoličkom Školskom centru na Mejtašu organizovna je ceremonija dodijela priznanja za najuspješnije u protekloj Karate ligi Kantona Sarajevo kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica i gostiju.

Iz turnira koji je okupilo blizu 500 mladih sportista, najbolje rezultate među takmičarima ostvario je član karate kluba Mawashi Ahmed Busnov, dok je u konkurenciji takmičarki najbolja bila članica karate kluba Master Sarajevo, Berina Đip. Oni su osim priznanja dobili i prigodan poklon kompanije Kimtec.

Nagrade najboljim takmičarima uručio je Halid Bešlić, koji je rekao da između njega i sportista postoji tajna veza. „Iako se nikada nisam bavio sportom, uvijek sam volio sve što sportisti rade i uvijek sam im se divio, naročito karatistima, koji su u mom društvu uvijek bili najbolji. Mislim da je to sport u kojem se djeca najbolje mogu razvijati“ zaključio je Bešlić.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je rekao da je zbog velikog broja vježbača karate od posebnog značaja Kanton Sarajevo. „Mi ćemo kao Vlada Kantona nastaviti da pomažemo sve sportove, a naročito one koji uspjevaju okupiti najveći broj djece u svojim dvoranama, što karate uspješno radi već decenijama.“

Osim najboljih takmičara nagrađeni su i drugoplasirani u porektu najboljih, a to su takmičari karate kluba Respekt Adis Gadžo i Edna Bešagić.

U poretku klubova sezonu je kao prvoplasirani okončao karate klub Champion Ilidža, dok su drugo i treće mjesto izborili Master Sarajeov i Olimp.