Naslovnica Dobre priče Grad Sarajevo obezbijedio 508 stipendija, više nego prethodne godine

Grad Sarajevo obezbijedio 508 stipendija, više nego prethodne godine

Grad Sarajevo obezbijedio je iz Budžeta Grada za 2021. godinu sredstva za 508 stipendija. Potpisan je i Ugovor sa JU “Studentski centar” za nabavku najpotrebnijeg inventara u iznosu od 50.000 KM.

Tim povodom danas je u Vijećnici upriličena svečanost uručivanja ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola sa četiri gradske općine, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić dočekala je učenike i uz čestitke za uspjeh koji postižu, i u ovim izazovnim vremenima, uručila im ugovore o stipendiranju.

„Jedan od najvažnijih projekata Gradske uprave Grada Sarajeva nastavljen je i ove godine, u najvećem obimu i podršci od početka njegove realizacije 2016. godine“, istakla je Karić.

„Izuzetno smo ponosni na vas jer vi predstavljate perjanicu budućeg razvoja našeg društva, graditelje još ljepšeg, ugodnog i funkcionalnog  Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Vi ste generacija mladih ljudi čije će učenje, zahtjevom novog vremena, trajati cijeli život. Jer – učenje je za život, a ne samo za ocjene. Samo tako ćete se bolje pripremiti i odgovoriti na životne izazove“, poručila je.

Aktuelna gradska administracija, dodala je gradonačelnica, želi da ovom stipendijom, simboličnom ali iskrenom, pokaže mladima da prepoznaje i cijeni i njihov trud i rad, ali i da ih ohrabri i motiviše da uspjeh i budućnost grade ovdje – u svom gradu Sarajevu, u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini.