Naslovnica Dobre priče Fondacija “Our Kids” iz Londona organizuje humanitarni koncert Amire Medunjanin i Damira...

Fondacija “Our Kids” iz Londona organizuje humanitarni koncert Amire Medunjanin i Damira Imamovića

Humanitarna misija Fondacije “Our Kids” iz Londona i interpretatorke Amire Medunjanin nastavlja se i ove godine. Ovaj put popularna sarajevska umjetnica nastupit će zajedno sa isto tako poznatim interpretatorom sevdaha Damirom Imamovićem, a sve u pratnji vrhunskog muzičara Boška Jovića. Na koncertu “Merak mi je” Amira, Damir i Boško publiku će provesti kroz fascinantnu historiju sevdaha i, sigurno će svi prisutni uživati u programu koji su pripremili prefinjeni prezenteri sevdalinke.

Cilj dobrotvornog koncerta je prikupiti sredstva za pomoć djeci bez roditelja i mladima sa specijalnim potrebama u Bosni i Hercegovini.

Zbog specifičnih uslova, ovaj humanitarni koncert će se održati u subotu, 11. decembra 2021. s početkom u 19 sati, po britanskom vremenu (odnosno 20 sati po srednjovropskom vremenu), u online formi. “Ulaz” na koncert je besplatan uz podsjećanje da je ovo humanitarni koncert i da su sve donacije dobro došle.

Kako prisustvovati koncertu i donirati po vlastitom izboru, možete saznati putem ovog linka.

FONDACIJA “OUR KIDS” LONDON

Cilj Fondacije “Our Kids” iz Londona je da pomaže djecu bez roditelja i sve mlade ljude sa specijalnim potrebama u Bosni i Hercegovini. Zajedno sa svojim partnerima, organizacija je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata koji su unaprijedili svakodnevni život stotine djece u BiH. Fondacija “Our Kids UK” je učinila mnogo toga proteklih godina da pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali  toj djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, integraciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava. Pored Amire Medunjanin, svoj doprinos u radu fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac. Za više informacija o fantastičnim projektima Fondacije “Our Kids UK”, i načinu kako se uključiti u rad organizacije, posjetite web stranici Fondacije.