Naslovnica Posao Dun & Bradstreet je završio akviziciju kompanije Bisnode, vodeće evropske kompanije za...

Dun & Bradstreet je završio akviziciju kompanije Bisnode, vodeće evropske kompanije za podatke i analitiku

Kao vodeći globalni pružalac podataka i analitike za donošenje poslovnih odluka, Dun & Bradstreet omogućava kompanijama širom svijeta da poboljšaju svoje poslovne rezultate.

Dun & Bradstreet Holdings, Inc. („Dun & Bradstreet“ ili „Kompanija“) (NYSE:DNB), vodeći globalni pružatelj podataka i analitike za donošenje poslovnih odluka, putem svoje kompanije kćeri Dun & Bradstreet Holdings BV, danas je najavio da je završio akviziciju kompanije Bisnode Business Information Group AB („Bisnode“), vodeće evropske kompanije za podatke i analitiku i dugogodišnjeg člana globalne mreže Dun & Bradstreet Worldwide Network. Transakcija je zaključena kombinacijom približno 625 miliona USD neto gotovine i 6.237.089 novoizdanih dionica i zajedničkih akcija Kompanije u privatnom plasmanu. Bisnode Belgium NV, belgijska podružnica Bisnode, ostat će u vlasništvu Ratos AB.

„Želim uputiti dobrodošlicu svojim kolegama iz kompanije Bisnode u Dun & Bradstreet tim. Ova akvizicija predstavlja odličnu priliku da ojačamo naš portfolio i udružimo talente koji će nam pomoći da bolje služimo svojim klijentima i pružimo veću vrijednost svojim dioničarima,“ rekao je Anthony Jabbour, Izvršni direktor kompanije Dun & Bradstreet. „Područja Bisnode poslovanja uključuju neke od strateški njaznačajnijih zemalja u Evropi, a kombinacija naših podataka, analitike i rješenja omogućit će nam jačanje naše međunarodne strategije rasta. S ovom kombinacijom usluga u dobrom smo položaju da odgovorimo na potrebe klijenata koji žele povećati rast ifunkcionalnost svog poslovanja i smanjiti izloženost rizicima.”

Ovo udruživanje vodećih i pouzdanih brendova podržava kompanije u vrijeme kada su uvidi u podatke i analitike i promjene digitalnog poslovanja još važnije zbog promjena izuzetno razornog makro okruženja. Udružena kompanija, s gotovo 250.000 klijenata, sada će moći pružiti ključna rješenja koja će klijentima pomoći da prate rizik poslovnog partnera i klijenta, kako bi minimizirali izloženost te istovremeno odobrili odloženo plaćanje, ciljajući pouzdane i solventne kupce.

„S Bisnodeom dijelimo misiju pružanja pomoći kompanijama da budu konkurentne, da rastu i napreduju. Podržavali smo Bisnode i kao bivšeg člana naše globalne mreže a sada smo spremni na naredni korak našeg zajedničkog putovanja,“ rekao je Neeraj Sahai, predsjednik kompanije Dun & Bradstreet International. „Radujemo se što ćemo se proširiti na nove uzbudljive poslovne oblasti ključne za našu misiju i brzo proširiti našu ponudu proizvoda u regijama koje se podudaraju s našom strategijom rasta. Uz smjernice našeg novooformljenog Međunarodnog strateškog savjetodavnog odbora, iskoristit ćemo priliku da ispunimo očekivanja trenutnih i budućih klijenata.“

Po završetku transakcije, Dun & Bradstreet osnovao je Međunarodni strateški savjetodavni odbor, formiran da pruži strateški savjet savjetodavnom timu Dun & Bradstreet International. Međunarodnim savjetodavnim odborom treba predsjedati Neeraj Sahai, uz Jonasa Wiströma, izvršnog direktora za Ratos AB. Dodatna imenovanja u Odbor bit će objavljena naknadno.

Kompanija će pružiti smjernice za 2021. godinu i plan sinergije za Bisnode u četvrtom tromjesečju.

O kompaniji Dun & Bradstreet

Kao vodeći globalni pružalac podataka i analitike za donošenje poslovnih odluka, Dun & Bradstreet omogućava kompanijama širom svijeta da poboljšaju svoje poslovne rezultate. Usluga Data Cloud kompanije Dun & Bradstreet potiče rješenja i pruža uvide koje osnažuju klijente da ubrzaju priliv prihoda, snize troškove, ublaže rizike i transformiraju svoje poslovanje. Kompanije svih veličina od 1841. godine se oslanjaju na Dun & Bradstreet da im pomogne upravljati rizikom i otkriti prilike.