Naslovnica Zdravlje Biona radi na promjenama koje su neophodne za opstanak Planete

Biona radi na promjenama koje su neophodne za opstanak Planete

Heraklit je filozof antičke Grčke koji je upravo govorio o tome kako sve teče i mijenja se, jedina konstanta je ustvari stalna promjena. Ako uzmemo u obzir samo zadnjih 30-40 godina, promjene su u svim aspektima svijeta evidentne, od klimatski, ekonomskih do prehrambenih navika.

Budućnost je neizvjesna ukoliko ne promijenimo te svoje navike jer ova planeta ne može izdržati ovim tempom više od 50 godina kažu naučnici koji konstantno prate klimatske promjene uzrokovane upravo ovim brzim načinom života. Ako mislimo da će se svijet zaustaviti na kratko kako bismo se uspjeli spasit, nažalost neće, jer sve teče i sve se mijenja. Mi smo ti koji moramo naći način za pozitivne promjene koje se tiču svih nas.

Mi u Bioni se trudimo da radimo na promjenama koje su potrebne ali nećemo lagati, i jako izazovne. Prehrani na biljnoj bazi je nedostajala jako važna i temeljita promjena, a to su bakterije koje igraju jako važnu ulogu u održavanju izbalansirane i zdrave stomačne flore.

Nakon više od 2 godine trials & errors uspjeli smo razviti jogurt koji je biljnog porijekla a koji ima ista svojstva kao i životinjski. Ustvari, mnogo zdraviju i ukusniju varijantu.

Jorgut – Yourgut, health for your gut

Da bi pogledali u budućnost trebamo pogledati u prošlost. Vraćanje prirodi je totalno prirodna stvar. Kako smo se zeznuli i došli tu gdje smo sada? Ljudi su krenuli sa konzervansima, pa su onda dodali aditive da prikriju konzervanse, pa dodali pojačivaće okusa da prikriju aditive pa na sve to krenuli dodavati so, šečer, kiselinu da sve na kraju totalno učini se nezdravim. A ako samo pogledamo u prošlost možemo vidjeti da je sve ovo višak i da trebamo pustiti prirodnim bakterijama da urade sav posao zvani fermentacija. Bakterije pojednostavljaju procese, čine proizvod zdravim, a najbitnije čine naša crijeva zdravim. A zdrava crijeva su zdravi mi. To je naša budućnost.

Nadamo se da ćemo sa ovim uspjeti da barem malo doprinesemo promjenama koje su neizbježne i jako potrebne našem ljudskom rodu, a koje kao društveno odgovorna kompanija vidimo kao korak bliže spašavanju naše planete i smanjenju patnje.