Naslovnica Posao Bingo sa partnerima podržava poduzetništvo žena

Bingo sa partnerima podržava poduzetništvo žena

„Odvažne i hrabre, to ste vi“ naziv je osmomartovskog projekta osnaživanja žena poduzetnica kojeg već dugi niz godina realizira kompanija Bingo zajedno sa svojim partnerima. Riječ je o aktivnosti koja stvara povoljnije okruženje za područje ženskog poduzetništva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj u Bingo City Center Sarajevo.

„Žensko poduzetništvo mi u kompaniji Bingo smatramo važnim segmentom naše korporativne filozofije. Sa našim partnerima već sedmu godinu zaredom organiziramo društveno odgovorne projekte povodom Dana žena. Ovo je peti projekat pod nazivom „Odvažne i hrabre, to ste vi!“. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta na koji se prijavilo više od 300 žena sa fantastičnim idejama, a u okviru kojeg su dodijeljena grant sredstva ženama poduzetnicama čije ideje su ocijenjene kao najbolje, odlučili smo i ove godine nastaviti u istom smjeru. Zahvalni smo našim partnerima: Bambi, Milka, Kraš i Libresse, te prijateljima: Dita, Alma Ras, Dormeo i La Rive na podršci koju pružaju projektu. Osigurali smo ukupno 19.000 KM koje ćemo dodijeliti u iznosima 7.000 KM, 5.000 KM i 3.000 KM, te dva granta po 2.000 KM. Kupci svoj doprinos  mogu dati kupovinom artikala sniženih u okviru Osmomartovske ponude.“, istakla je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije Bingo.

U vremenu u kojem živimo biti žena je istovremeno sjajno, ali i teško. Upravo zbog toga smo odlučili podržati kampanju “Odvažne i hrabre , to ste vi” kako bismo potaknuli što više žena da slijede svoje snove i svoje srce.”,  kazala je jedna od partnerica ovog projekta Nikolina Lemez, menadžerica Mega Trade System d.o.o.

Poziv je otvoren sve do 6.3.2022. godine, a proglašenje dobitnica sredstava planirano je u utorak 22.3.2022. godine, dok će dan poslije biti upriličeno uručenje istih. Cilj projekta je unaprjeđenje statusa žena poduzetnica u BiH, a obrazac za prijavu i više detalja o projektu možete pronaći na linku “Odvažne i hrabre, to ste vi”.