Naslovnica Lifestyle Zekopak uči mališane o reciklaži!

Zekopak uči mališane o reciklaži!

Kako bi djeca shvatila važnost reciklaže i pravilnog odlaganja ambalažnog otpada iz Ekopaka su kreirali veoma zanimljiv edukativni film. Mališani će uživati sa svojim starijim članovima porodice, te sigurno zapamtiti savjete Zekopaka.

Ekopak redovno provodi edukativne radionice u lokalnim zajednicama, te podržava brojne projekte i manifestacije širom FBiH. Prvi je i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini, te ekskluzivni davatelj prava na korištenje međunarodnog znaka ”Zelena tačka” za kompanije u našoj zemlji. Ova neprofitna kompanija je osnovana 2012. godine s ciljem da u ime klijenata proizvođača ambalaže, uvoznika, punilaca, distributera i trgovaca, preuzme odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

Kada kupujete proizvode u ambalaži odaberite onaj koji ima oznaku ”Zelena tačka”, jer time podržavate društveno odgovorne i okolišno savjesne kompanije koje finansijski učestvuju u razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.

Za više informacija posjetite ekopak.ba.