Naslovnica Preporučujemo Vivia Run Fest Sarajevo 18. i 19. septembra

Vivia Run Fest Sarajevo 18. i 19. septembra

Udruženje za promociju i razvoj sporta “Marathon“Sarajevo održava Vivia RunFest Sarajevo 18. i 19. septembra 2021. godine – javni sportski i turistički događaj koji ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za Bosnu i Hercegovinu (BiH).

Centralni događaji sportske manifestacije od značaja za Grad Sarajevo su Državno prevenstvo u polumaratonu i obilježavanje Evropske sedmice sporta koji će se odviti u okviru utrke Sarajevo Sberbank polumaraton i utrke Argeta Junior School Run. Start utrka je ne mjestu turističkog srca grada, u ulici Ferhadija (znak Sarajevo Meeting of Cultures)

19. septembra 2021. godine sa početkom u 9:00 sati, a cilj je dobro poznati Pozorišni trg Susan Sontag.

Posebnost ovogodišnjeg Vivia RunFest Sarajevo je naglasak na uzdizanju kulturno-historijskih znamenitosti BiH i njihovom predstavljanju mladima i turistima kroz sportske aktivnosti na pristupačan i razumljiv način.

Za vrijeme trajanja polumaratonske discipline profesionalnih i rekreativnih učesnika, početi će zabavno – edukativni program kratke školske trke kojom se ove godine u Sarajevu obilježava Evropska sedmica sporta. Imajući u vidu da je škola najsnažniji saveznik produktivnog i zdravog društva, učešće na događaju Argeta Junior School Run 2021. godine je besplatno i događaj je otvoren za škole i sportske klubove.

Program Vivia RunFest Sarajevo se nastavlja središnjim događajem manifestacije – ulazak trkača u cilj polumaratonske trke i proglašenje pobjednika Državnog prvenstva. Osjećaj postignuća profesionalnih trkača podijelit će i rekreativni učesnici i učesnice zbog zaslužene finišerske medalje Sarajevo Sberbank Polumaratona – susreta različitih kultura Istoka i Zapada. Uz učesnike Sarajevo Sberbank Polumaratona, trčat će i učesnici G-Drive štafetnog polumaratona, a svi trkači će proći atraktivnu stazu polumaratona u ritmu harmonije 21 člana Gradskog orkestra i ugođaju arhitektonske raznolikosti jezgre Grada Sarajeva. Samo finale RunFest-a označit će dobro poznati sarajevski rock bend koji će evocirati najljepše uspomene iskusnijih učesnika i stvarati bezvremenske doživljaje trkačima mlađih generacija.

Predloženim programom RunFest-a 2021., staru izreku „Ko se jednom napije vode s Baščaršije…“ ćemo postaviti u novi kontekst i učiniti da živi kroz još jedan prepoznatljiv društveni segment grada Sarajeva iskreno vjerujući da će onaj ‘ko jednom odluči trčati Sarajevo Polumaraton, sigurno ponovo doći u Sarajevo.

Ukoliko želite trčati polumaraton, štafetni polumaraton ili Argeta School Run sve informacije i prijavu možete obaviti na stranici NGO Marathon.